Single post: Fara manuale in carcasele jocurilor noi
-
Member
1. Argumentul meu se referea la faptul ca de cand exista console exista jocuri fizice. Asta ar reprezenta o schimbare imensa. Dintre domeniile enumerate de tine doar muzica intr-adevar tinde spre digital (dintr-un motiv simplu - prefer sa iau melodia care imi place, decat sa cumpar un cd cu 13 meloldii din care imi plac 2). In rest, formatul fizic este baza, inclusiv la filme.
2. GoW este mare, adevarat, dar in noile generatii jocurile vor deveni din ce in ce mai mari. sigur ca vitezele de net pot creste, problema e ca in occident majoritatea utilizatorilor nu sunt interesati de asemenea viteze (si providerii de net nu le asigura) - spre deosebire de Romania unde...exista anumite "nevoi". De exemplu eu nu as fi deloc interesat sa platesc mai mult pt net doar ca sa pot sa cumpar jocuri digitale.
3. chiar daca nu le instalezi, jocurile tot vor ocupa un spatiu mare pe hdd. Dupa calculul meu de mai sus, ar fi nevoie de un hdd de macar 6 TB. Pe emag cel mai mare hdd e de 3 tb si costa 7 mil. Deci un potential hdd de 6 tb ar costa aproape cat toata consola.
4. backward compatibillity e important, a avut un rol semnificativ la succesul ps2. DAr eu ma refeream la faptul ca cei care au acum jocuri de ps3/xbox360 nu vor putea sa joace respectivele jocuri de noile console (b.c. e din start taiat). Si ramane problema cu filmele - necesitatea unui player separat.
5. hvd - in articolul respectiv producatorii spuneau ca in momentul cand va fi intrrodus (prin 2019/2020) va fi extrem de ieftin. Si majoritatea producatorilor (inclusiv sony) deja au anuntat ca il vor introduce.
Oricum, ideea e ca oamenii nu s-ar apuca sa fabrice un nou disc, daca s-ar merge spre digitalizare. Existenta succesorului bue-rayului spune exact contrariul.
Ideea e ca la ora actuala formatul digital la jocuri reprezinta un procent nesemnificativ - cea mai mare parte este reprezentata de jocuri mici (cele de psn/xbla) sau dlc-uri, jocurile mari propriu-zise fiind in cea mai mare parte comercializate in format fizic.
Exista prea multe riscuri pt producatori ca sa se arunce exlcusiv spre format digital, si prea putine avantaje. Sigur, nu stiu ce va fi peste 10 ani sau mai mult, dar deocamdata formatul digital ramane un accesoriu complet secundar