Single post: Fara manuale in carcasele jocurilor noi
-
Senior Member

Originally Posted by
Drazzy
steam are preturi mici unde au contracte/exclusivitati si preturi de lansare acolo unde n-au, simplu
Mai e si mult marketing aici, am impresia de multe ori ca distribuitorii mari de jocuri ne considera cam ... prosti. Si nu doar Steam, ci si aia care distribuie jocuri retail (gen zavvi, hmv, game.co.uk, etc).
De ce spun asta ? Simplu : de multe ori se lanseaza un joc la 49.9 lire, dar nu cred ca-l cumpara nimeni (poate doar cei care chiar vor jocul imediat dupa lansare si au si bani). Apoi, dupa foarte putin timp vedem un nou pret sub ala de 49 lire care e taiat. Si vedem Save 70%, etc. Asta e un impuls foarte puternic pentru creier : iti transmite un mesaj - discount mare, promotie, etc. Si stim cu totii cum se imbulzeste lumea la asa ceva.
Revenind la topic dau iar exemplu Killzone 3. In carcasa versiunii Collector's am descoperit un manual de ... 6 pagini + coperti. Killzone 2 (versiunea normala) are 8 pagini + coperti. Nu e o diferenta uriasa, dar totusi. In plus manualul de la Killzone 3 e mai mic un pic (ca format) si are hartia mai subtire. Pe scurt e mai mic si de calitatea mai proasta. Deci e clar incotro ne indreptam.
In curand manualul va fi o foaie in carcasa, sa nu fie gol acolo. Dupa care va disparea complet
Stiu ca multora nu le pasa si zic : nu conteaza, oricum nu citesc manualul. Sau : va exista manual, dar va fi digital. Stiti de ce-mi aminteste asta ? De editiile Sold-Out de pe PC. Editii ieftine si evitate de orice colectionar care se respecta.
Macar daca am primi ceva in schimb, dar nu e asa. Din pacate jocurile devin din ce in ce mai scurte (lungite artificial de o dificultate exagerata), mai pline de buguri si mai lipsite de idei noi, cu o poveste fada si o rejucabilitate minima.
Chiar am jucat zilele astea Duke Nukem 3D. E lung, plin de nivele amuzante, in care cauti o cheie pana-ti vine rau, e plin de secrete, o poti lua pe rute multiple, etc. Sunt curios cum va fi Duke Nukem Forever (daca o sa apara). As putea pune pariu ca va fi scurt, liniar si lipsit de orice nou. Si probabil va avea un manual de 4-5 pagini...