Quote Originally Posted by Taw View Post
Eu am intrebat de ce nu coexista aceste 2 elemente intr-un joc:simularea si grafica buna.Dpdv al programarii, sunt 2 lucruri total diferite, deci nu vad unde ar fi problema.
GT5 nu este un simulator PUR, dar se apropie de simulare destul de mult(fata de altele) si are o grafica dementiala.De ce alti producatori nu ar putea sa ia grafica din GT5 (sau Grid) si sa imbunatateasca simularea din joc?

Acelasi lucru ca si un simulator de tren, de exemplu.Dar baietii de la M$ pregatesc un nou Train Simulator cu o grafica dementiala.
Probabil pentru ca rutinele pentru fizica care gestioneaza toate elemente in interactiune (masina + traseu + AI, in f.ctie de viteza, aderenta, damage etc.) folosesc multa putere de procesare, chiar daca nu e un lucru evident. In cazul unui simulator sunt mult mai multe variabile decat intr-un joc ca Grid sau PGR ==> compromis. Vrei, totusi, sa optimizezi cat de mult cu putinta si partea grafica? Perfect, renunti la variatii meteo, ciclu noapte-zi (Forza 2).

Cat despre GT 5 Prologue (sau oricare alt Gran Turismo) ale carui rutine gestioneaza, teoretic, nu stiu cate elemente simultan, mie mi se pare ca masina se comporta in continuare ca un tanc, care intra in coliziune cu alte tancuri eventual. Dar asta e deja o opinie subiectiva