Single post: Wii 2 cu 80% mai puternic decat Xbox 360?
-
Member

Originally Posted by
SublimingSun
Multumesc pentru timeline, n-am verificat dar sunt convins ca ai dreptate. Insa gandeste-te un pic la install base-ul despre care scriai: in cazul ps3 si 360 el exista deja, daca te uiti doar la exclusive-urile de pe cele doua platforme vei vedea ca noua consola de la Nintendo e extrem de departe de a acapara piata (in nici un caz nu e singura de pe piata (fara competitie) ). Nemaivorbind despre jocurile non-exclusive - e greu de crezut (pentru mine) ca gamer-ii se vor repezi sa cumpere Wii ii (

) ca sa joace jocuri ce vor fi available pe consolele pe care le au deja.
In concluzie, da, cred ca gamer-ii vor astepta linistiti si rabdatori pana Sony si MS se decid sa scoata o noua consola, pentru ca nu au - pur si simplu - de ce sa se agite.
My 2 cents

.
Ok, LE pt. ca mi-a venit o idee: conform timeline-ului tau, s-ar putea ca cel putin Sony sa scoata ceva in 2012 (din cate mi-am dat eu seama, generatiile de console Sony din trecut au iesit pe piata la 6 ani diferenta una de cealalta, asa ca daca ps3 a iesit in 2006 e posibil ca ps4 - sau cum s-o numi - sa iasa in 2012). Insa in cazul asta sunt tentat sa cred ca ar fi vorba de strategia lor de marketing, nu de teama de concurenta din partea Nintendo.
Daca nintendo se hotaraste sa scoata o noua consola, in mod cert nu va fi vorba de un upgrade la wii -ceva ce sa poata concura cu ps3/x360. Ar fi o tampenie din partea lor. Noul nintendo va aduce ceva nou - fie la grafica, fie la alt capitol - asta inseamna "next gen. console". Gamerilor le plac noutatile - iar x360/ps3 sunt pe piata de 5-6 ani: asta inseamna ca cei care si-au cumparat consolele la lansare sau in primii ani le au deja de vreo 5 ani.
Daca wii 2 (putin probabil sa se numeasca asa) va fi de exemplu de 2-3 ori mai puternic decat x360/ps3, asta va determina producatorii sa scoata exclusivitati pt nintendo, care nu ar rula pe vechile console. Asta ar atrage gamerii spre nintendo. Sony si Microsoft nu isi permit sa riste sa vada daca noua consola de la nintendo va fi un succes sau nu.