Referitor la "stors-ul" ps3ului, chestiunea e foarte discutabila. Multe alte companii sustin ca deja s-a atins potentialul maxim al ps3ului (cu uncharted 2, killzone 3).

Mai puternic ca putere grafica. Da, Crysis 2 ruleaza pe tot, dar asta din cauza ca cei de la Crytek au avut grija sa nu intinda coarda (grafica) prea mult, pt a putea rula si pe console (vezi nemultumirile pc gamerilor, acuzele ca Crysis 2 ar fi mai slab ca grafica decat Crysis 1, etc). O consola nintendo cu putere grafica net superioara ar determina aparitia jocurilor cu grafica de noua generatie, care nu ar putea rula si pe xbox360/ps3, devenind exclusive pe wii 2 (sau cum s-o numi).

Pai eu zic ca exemplul ps3ului imi confirma mie spusele : au lansat la 1 an dupa aparitia xboxului - adica perioada de timp de care am vorbit si eu (am zis "max. 1 an dupa aparitia noii console de la nintendo"). In alta ordine de idei - de ce a decis Sony sa scoata ps3 in 2006 ? de ce nu a mai asteptat, il mai finisa, mai scadea costul de productie (si nu mai iesea cu un pret bomba) ? mai ales ca la acea vreme ps2 se vindea incredibil - puteau sa zica: nu ne grabim frate, las sa vindem ps2 mai intai. Si da, pana la urma s-au descurcat, dar... greu tare . Faptul ca Xbox-ul avea 1 an avans acontat mult -deja avea jocuri (Gears of war) - mai tii minte celebra "ps3 nu are jocuri" ? Dar gandeste-te cum ar fi ca acum Sony sa astepte 2 ani dupa aparitia consolei de la nintendo (iar in momentul actual Sony e departe de forma din 2005/2006 - cand ps2 domina autoritar). In acesti 2 ani producatorii se vor indrepta incet dar sigur spre platforma superioara grafic, exclusivitatile se vor inmulti la nintendo, ceea ce va atrage cumparatorii.