Quote Originally Posted by emanuel View Post
Referitor la "stors-ul" ps3ului, chestiunea e foarte discutabila. Multe alte companii sustin ca deja s-a atins potentialul maxim al ps3ului (cu uncharted 2, killzone 3).

Mai puternic ca putere grafica. Da, Crysis 2 ruleaza pe tot, dar asta din cauza ca cei de la Crytek au avut grija sa nu intinda coarda (grafica) prea mult, pt a putea rula si pe console (vezi nemultumirile pc gamerilor, acuzele ca Crysis 2 ar fi mai slab ca grafica decat Crysis 1, etc). O consola nintendo cu putere grafica net superioara ar determina aparitia jocurilor cu grafica de noua generatie, care nu ar putea rula si pe xbox360/ps3, devenind exclusive pe wii 2 (sau cum s-o numi).

Pai eu zic ca exemplul ps3ului imi confirma mie spusele : au lansat la 1 an dupa aparitia xboxului - adica perioada de timp de care am vorbit si eu (am zis "max. 1 an dupa aparitia noii console de la nintendo"). In alta ordine de idei - de ce a decis Sony sa scoata ps3 in 2006 ? de ce nu a mai asteptat, il mai finisa, mai scadea costul de productie (si nu mai iesea cu un pret bomba) ? mai ales ca la acea vreme ps2 se vindea incredibil - puteau sa zica: nu ne grabim frate, las sa vindem ps2 mai intai. Si da, pana la urma s-au descurcat, dar... greu tare . Faptul ca Xbox-ul avea 1 an avans acontat mult -deja avea jocuri (Gears of war) - mai tii minte celebra "ps3 nu are jocuri" ? Dar gandeste-te cum ar fi ca acum Sony sa astepte 2 ani dupa aparitia consolei de la nintendo (iar in momentul actual Sony e departe de forma din 2005/2006 - cand ps2 domina autoritar). In acesti 2 ani producatorii se vor indrepta incet dar sigur spre platforma superioara grafic, exclusivitatile se vor inmulti la nintendo, ceea ce va atrage cumparatorii.
Sunt de acord ca partea cu "storsul potentialului" e discutabila, dar doar in unele cazuri; daca te uiti la sequel-urile jocurilor pe care le-ai numit, amandoua vor avea grafica mai buna (sau, cel putin, asa se anunta U3; KZ3 nu am jucat inca, il iau cand ma intorc in tara).

Nu stiu ce putere grafica net superioara ar putea avea Wii2; serios, chiar nu stiu; deja grafica pe 360/ps3 este hd, partea de grafica e intotdeauna puternica in jocurile de pe cele doua console, asa ca nu stiu cu ce va veni Wii2 ca sa se diferentieze net de ele; prin asta, ma refer la o atat de mare revolutie in graifca jocurilor, incat gamer-ii - sa le spun non-casual - sa spuna: "gata, imi vand ps3-ul/360-ul si imi iau Nintendo Wii2". Dar faptul ca nu prea vad eu ce se poate face nu inseamna ca Nintendo nu pot veni cu ceva mult mai tare decat concurenta, bineinteles.

Iti confirma spusele in ce priveste timeline-ul, da; in ce priveste motivele, imi mentin parerea: lansarea ps3 a fost o decizie luata de Sony cu - probabil - mult timp inainte de a se lansa xbox si wii. Iar celebra "ps3 nu are jocuri" a durat cam sase luni, din cate imi aduc eu aminte.

Cat despre vanzarea ps2, il mai vand si acum; nu au retras-o de pe piata nici dupa ani de la aparitia ps3-ului (si asta se va intampla, probabil, si cu ps3 atunci cand ps4 va ajunge la noi - se vor scoate jocuri si se vor vinde consolele in continuare).

Si, in final: inteleg argumentul cu grafica, dar pentru mine - cel putin - conteaza doar pana la un punct; repet: Mario, chiar si in 5D, tot Mario ramane; daca Nintendo va reusi sa atraga gamer-ii de pe 360/ps3 o va face doar prin line-up-ul de jocuri, nu doar prin grafica mai bombonita.

Ar fi foarte tare daca noi am dezbate subiectul aici si Wii2 va fi doar un wii cu hd. Glumesc, bineinteles.