Nu vorbim exclusiv despre jocuri... totul se misca mai bine, arata mai bine.
Avand in vedere ca suntem pe forum de Games... Ne cam jucam si pe tablete, ce sa facem?
Man, serios... tu le scoti din burta, sau de unde? De unde ai scos 10-15% aia? Din ochi probabil... Ca in benchmarkuri, in jocuri, chiar si in ceea ce fac zi de zi... sunt cazuri in care e si cu 100% mai rapid (la CPU, ca la GPU e clar ca e de cel putin 5 ori mai rapid). Si inca nu e mai nimic optimizat pentru dual core... Tu crezi ca de nebun am vandut iPad 1 ca sa-mi iau iPad 2? Crezi ca l-am vrut doar de fitze?
Da, daca-l iei doar pt. Safari (desi chiar si acolo se simte diferenta - ia sa fac eu un benchmark rapid in Sunspider), de ascultat muzica si vazut care mai e starea vremiii... nu o sa fie mare diferenta. In tot ce inseamna gaming, loading, rendering, etc... se simte al naibii de bine. A terminat si benchmarkul. Safari pe iPad 2 - 2000ms fata de 3400ms pe iPad 1. Nu prea-mi da 10-15% diferenta sa stii... Si repet, nici macar nu e un benchmark optimizat pt. dual core. Cand va fi, o sa vedem probabil si mai mare diferenta.
Pe de alta parte, marele atu care m-a impins sa trec pe iPad 2, a fost memoria. E gresita ideea ca iPad 2 are memorie dubla (512 fata de 256). Si sa explic si de ce: pe ambele iOS-ul ocupa la fel de mult din RAM. Mai exact, in jur de 80-100MB RAM. La iPad 1 avem: 256MB RAM - 100 = 156MB free. La iPad 2 avem: 512MB RAM - 100 = 412MB free. 412 fata de 156 nu sunt chiar 2x, ci tinde spre 3x (exagerez, 2.64).
Anyway, vad ca de cand si-a luat Boc iPad... toata lumea are impresia ca e o chestie "de fite". Din fericire in afara lumea chiar le foloseste (as i do... even for work)!
P.S. Deja am inceput sa joc addonul de la Galaxy on Fire 2 (Valkyrie). Demential... dar al naibii de greu. O sa incerc sa fac un review dupa ce-l termin. Btw, este 4.99 si e doar ingame addon, asa ca no more piracy (si sper ca din ce in ce mai multe jocuri sa treaca la ingame addons).

Reply With Quote