Interesant review.

As mai fi adaugat ca au aparut doua patch-uri care, cel putin pe PS3 si in cazul meu (Driving Force Wireless) rezolva 90% din problemele cu controlul.

Nu sunt de acord cu aspectul din review cu privire la conceptul arcade al handling-ului. Cu un volan, perceptia e total alta. Masinile supravireaza, nu se rotesc in jurul axei ca in primul Shift, se simte in volan FFB pe circuite cu denivelari. Cu toatea astea parca GT5 te lasa sa iei mai precis curbele, dar in realitate nu poti sa fi asa precis cu o masina in curbe pt ca nu e lipita de sosea. In Shift 2, am observat ca masinile stock sunt mai slabute la comportament, dar pe masura de imbunatatesti performanta masinii, controlul devine mai bun, dar si asta are o limita, pt ca poti strica o masina de la prea multe upgrade-uri. Este adevarat ca in GT5, controlul a fost optimizat mult mai bine pt DS3, dar dpmdv in Shift 2 , comportamentul masinii e mai complex, luand in ecuatie si pneurile cu aerul din ele, nu doar tipul de cauciuc folosit.

Un alt aspect icare contribuie la ideea mea ca Shift 2 e un simulator este faptul ca poti schimba la unele masini motorul cu unul mai puternic dar si mai greu, lucru ce va afecta comportamentul masinii atat in bine, cat si in rau pt ca se modifica centrul de greutate, incarci puntea fata, iar spatele supravireaza mai repede. (pt cei care vor sa experimenteze: cumparati 2 bucati de M3 E30 Sport Evolution. La unul faceti upgrade-uri pana la 500 HP, la celalalt schimbati direct motorul cu V10 de la M5, M6. Incepeti o cursa pe Nordschleife si o sa vedeti despre ce vorbesc.)

Singurul lucru care ma enerveaza la jocul asta e multiplayer-ul. Dar nu din cauza conceptiei, ci din cauza participantilor. Daca in GT5 jucatorii online sunt mult mai temperati, conduc finut, inteleg ca jocul e un simulator si nu Carmageddon, in Shift 2 uita de orice bun simt si te considera pe traseu, balonul din Fifa 11 probabil. E destul de enervant sa depasesti pe cineva curat, iar cand pui frana inainte de primul viraj, sa nu sti de ce ai ajuns in parapet asa repede .

Felicitari pt review. Ai atins toate punctele.