Quote Originally Posted by AndyZ View Post
- ori se risca firmele care comercializeaza jocuri sa scada din preturi si sa-i faca pe oameni sa cumpere, dar asta presupune un efort din partea tuturor, nu numai Gameshop, care au mai bagat reduceri si oferte speciale din cand in cand ... e adevarat ca este un risc pe care ar trebui mai intai sa si-l asume magazinele care au venituri mari din alte parti, gen Carrefour, Altex, Domo etc., nu magazinele care se ocupa strict cu nisa asta.

Mai degraba vad varianta 2, ca ei isi castiga painea din vanzari. Si pana la urma, decat sa ramai cu stocurile pline, mai bine iti recuperezi din pierderi si vinzi mai ieftin. D-aia nu pot sa inteleg cum vezi teancuri intregi de jocuri gen UEFA Euro 2008 la 200 lei in marile magazine..
In ultimul timp (de mai bine de un an) chiar s-au miscat foarte bine lucrurile in marile magazine. A inceput Altex/Media Galaxy cu o gramada de jocuri PC excelente la 29.9 lei (inclusiv Collector's Edition). Jocuri mai vechi, dar foarte bune. Am cumparat Borderlands de exemplu (versiune originala, cu o coperta de carton) la 29.9 lei.

Au urmat Real si Carrefour. Din Real am cumparat NFS Underground cu 19.9 lei (doar un exemplu). Carrefour au avut si ei mai multe jocuri la promotie, celebrele jocuri PS3 la 24.90 sunt deja intrate in legenda. Chiar si in Diverta am prins niste ocazii (imi vine in minte Metro 2033 la 19.9 lei).

Pe de alta parte e intr-adevar ciudat sa vezi tot in aceleasi magazine jocuri vechi la preturi halucinante - inca am vazut Alan Wake in Altex la peste 300 lei. Sau Uncharted 2 la aproape 200 lei. Probabil ca pe managerii magazinelor nu-i intereseaza prea mult acest segment si e de inteles, se castiga mult mai bine din televizoare si alte chestii decat din jocuri.

Insa ma intreb ce-s cu promotiile : oare sunt lichidari de stoc ? Sunt experimente sa vada cum se vand jocurile la pret bun ? Sunt produse pe care magazinul le-a gasit in cantitate mare la pret de dumping ? Ar fi super daca am avea niste useri care stiu cate ceva despre chestiile astea...