Quote Originally Posted by RaverX View Post
In ultimul timp (de mai bine de un an) chiar s-au miscat foarte bine lucrurile in marile magazine. A inceput Altex/Media Galaxy cu o gramada de jocuri PC excelente la 29.9 lei (inclusiv Collector's Edition). Jocuri mai vechi, dar foarte bune. Am cumparat Borderlands de exemplu (versiune originala, cu o coperta de carton) la 29.9 lei.

Au urmat Real si Carrefour. Din Real am cumparat NFS Underground cu 19.9 lei (doar un exemplu). Carrefour au avut si ei mai multe jocuri la promotie, celebrele jocuri PS3 la 24.90 sunt deja intrate in legenda. Chiar si in Diverta am prins niste ocazii (imi vine in minte Metro 2033 la 19.9 lei).

Pe de alta parte e intr-adevar ciudat sa vezi tot in aceleasi magazine jocuri vechi la preturi halucinante - inca am vazut Alan Wake in Altex la peste 300 lei. Sau Uncharted 2 la aproape 200 lei. Probabil ca pe managerii magazinelor nu-i intereseaza prea mult acest segment si e de inteles, se castiga mult mai bine din televizoare si alte chestii decat din jocuri.

Insa ma intreb ce-s cu promotiile : oare sunt lichidari de stoc ? Sunt experimente sa vada cum se vand jocurile la pret bun ? Sunt produse pe care magazinul le-a gasit in cantitate mare la pret de dumping ? Ar fi super daca am avea niste useri care stiu cate ceva despre chestiile astea...
Am vazut ca pentru PC, au scazut mult preturile la unele jocuri. Si pe PS3 vad preturi OK, la Platinum-urile unor jocuri bune. Pentru Xbox am gasit Borderlands la 50 de lei, Just Cause si Army of Two: 40th Day la 30 de lei.. Intr-adevar apar pe ici pe colo super preturi, dar e ciudat sa vezi cum la astea se poate, iar celelalte raman cu preturi exagerate.. Nu stiu ce determina scaderile astea doar la diverse produse.

Quote Originally Posted by RvsS View Post
Pret 199,9 lei la precomanda, transport gratuit, DLC gratuit la alegere. Nu te contrazic, dar sa fie faptele clare. Nu poti compara preturile unui magazin online cu unul fizic. Daca te duci in Germania sau chiar in Anglia in magazinele fizice, preturile sunt diferite fata de ce vezi pe unele site-uri.
Da, intr-adevar intr-o perioada era 200 lei precomanda (asa cum sunt multe preorder-uri la voi in ultima vreme), dar pana m-am decis eu sa comand, MK la voi a crescut pretul la cel normal - deja era diferenta prea mare. Asta a fost doar un exemplu, stiu ca in alte situatii la precomanda facuta din timp ati avut preturi mai bune decat ce e in afara.

--

E adevarat si ca in afara, in magazinele "fizice", sunt cam aceleasi preturi. Peste tot pe unde am umblat, am intrat in magazine de jocuri, gandindu-ma ca poate gasesc niste preturi bune, dar tot pe-acolo sunt.
Doar ca una e sa dai 280 lei, la un salariu mediu de 1500 de lei, alta e sa dai 40 de lire, la un salariu mediu de 2000 de lire.. Poate ar trebui publisherii sa umble la preturi, in functie de piata de desfacere.
Oricum, lucrurile par a se indrepta incet-incet in directia buna.

Quote Originally Posted by boga View Post
Vad ca deja threadul se transforma intr-un fel de GS vs. UK stores si e pacat, pentru ca nu asta e scopul sau. Atat timp cat avem de unde alege /de la GS, de la UK stores, de la vanzatorii consacrati de pe forum sau de la EA guys, din magazinele retail la promotii etc./ eu zic ca nu ar trebui sa ne plangem sau sa ne intepam reciproc pentru alegerea de shopping facuta. De ambele parti exista avantaje si dezavantaje.

Cu toate ca eu sunt in principal adeptul UK stores, n-am cum sa nu remarc si sa nu salut progresul, aproape la toate capitolele, facut de GS de la inceputul acestui an. Concept store-ul e de nota 10. Dar pana cand baietilor astia de la stat care mi-au taiat 25% si au marit si TVA-ul nu o sa le vina mintea la cap, mi-e putin cam peste mana sa nu optez pentru variantele cele mai ieftine. My two cents.
N-a fost intentia mea sa ma iau de Gameshop, eu am dat niste exemple doar pentru ca a adus ffocus in discutie GS-ul. Da, ca oferta si initiative, GS este peste restul magazinelor din Romania. Doar ca au o concurenta puternica din partea UK stores, care pana la urma e benefica pt consumatori, pentru ca-i forteaza pe cei de la GS sa vina cu oferte competitive si lucruri noi, gen Concept Store (care sper eu ca va avea succes). Cand ofertele sunt bune, comenzile vin de la sine. Cred ca s-au vandut jocuri ca painea calda o data cu reducerile din zilele astea din Concept Store.