Salutare, am vazut din intamplare ce scrie in acest thread si m-am aratat interesat deoarece si eu pot sa afirm ca sunt ateu.Nu stiu daca a mai postat cineva ce o sa scriu eu, dar daca da, at imi cer scuze ca repet.Ceea ce voiam sa zic este faptul ca religia este o porcarie creeata cu scopul de a mentine o oarecare pace in lume(ex: majoritatea oamenilor nu se ataca intre ei de frica unui Dumnezeu..).Mai mult, cei care au creeat religia, deoarece exact cum spuneati "o minte inteligenta a creeat lucruri comoplexe", deci nu Dumnezeu a creeat omul ci omul l-a creeat pe El, au facut-o cu scopul de a obtine o mare putere; vorba aia "Tara te vrea prost pt. ca esti mai usor de condus", si in acele timpuri oamenii nu aveau o minte prea stralucita si credeau cu desavarsire in bazaconiile spuse de religie.
Exista si o teorie numita Teoria circulara daca nu ma insel, care spune urmatoarele "Biblia este cuvantul lui Dumnezeu".Si de ce este aceasta teorie circulara? Fiti atenti: De ce este Biblia cuvantul lui Dumnezeu? Rt ca Dumnezeu a spus tot ce scrie in ea. De unde stiti ca D-zeu a spus tot ce scrie in ea? Rt ca asa spune Biblia.De ce spune asa Biblia?Rt ca este cuvantul lui D-zeu..si tot asa.Cam asa este toata religia, orice predica/vorba etc. poate fi spusa in xce situatie deoarece omul incearca sa faca o legatura intre situatia respectiva si sensul cuvintelor din acea predica.
Cam atat a avut de spus, bine ar mai fi cateva chestii dar nu prea mai am timp acum, sper sa nu va plictisesc cu ceea ce am zis