Am sa incerc sa imi mai expun cateva pareri despre joc deoarece sa zicem ca nu mai sunt atat de agitat ca si ieri, am avut o noapte buna de somn si sa presupunem ca am mintea odihnita.
Nici nu stiu cu ce sa incep sincer...
Ce pot sa va spun cu siguranta este ca jocul in sine, gameplay-ul chiar depaseste in intensitate celebrul trailer din 2005. La nici un joc nu am petrecut atata timp admirand fiecare colt, fiecare piesa de mobila, orice firicel de iarba intalnit etc..etc..Chiar am murit de cateva ori din cauza ca eram prea absorbit de mediul inconjurator - furtuni cu traznete, cer negru si furios parca gata sa se pravaleasca peste tine - incat am uitat de inamicii care ma inconjurau incet dar sigur. Efectele atmosferice depasesc cu mult nu jocurile video, ci mari productii hollywoodiene in materie de cinematografie: vantul, furtunile, gazele toxice - aproape ca ramai fara aer jucandu-l. Exista o harta de multiplayer in care actiunea se petrece intr-un desert: credeti-ma ca mi s-a uscat gatul dupa vreo 15 minute si am simtit nevoia sa beau apa, atat de bine este redata atmosfera arida care te copleseste.
In alta ordine de idei, personajele se misca extrem de realist. Coechipierii chiar participa la lupta si fac destul de multe kill-uri. Intr-adevar in unele momente ai senzatia ca nu esti singur si ca cei de langa tine chiar te ajuta.
AI-ul inamicilor este de asemenea surpinzator: se ascund in cover, arunca grenade sa te scoata pe tine din cover, isi schimba pozitia la cateva secunde si chiar creeaza diversiuni: de multe ori trimit niste kamikaze in fata care inevitabil te scot din cover, pe cand cei care stau mai in spate profita de situatie si trag cu tot arsenalul inspre tine. Este destul de dificil sa ii omori cu grenade, deoarece de cele mai multe ori fug din calea lor. Totusi, satisfactia este imensa in momentele in care prinzi 3 sau 4 inamici cu 1 singura bucata de explozibil.
Armele au un feeling extraordinar - nu exista una care sa nu imi placa, dar daca ar fi sa aleg probabil ca preferatele mele pana in momentul de fata sunt shotgun si sniper. Cu totii am vazut acel trailer de la sfarsitul demo-ului care se numea daca nu ma insel "the ballet of death". Ei bine, asteptati sa vedeti ce feeling veti avea cand veti provoca voi insiva acel dans al mortii printre inamici.
S-a pus un efort imens in creearea acestei experiente unice si asta se vede de la o posta cu ochiul liber. Marea frica a producatorilor probabil a fost aceea de a nu dezamagi. Nu numai ca nu au dezamagit cu nimic, dar ne-au depasit cu foarte mult toate asteptarile.
Nu am sa spun nimic despre story sau alte chestiuni care pot fi considerate spoiler. Am sa va las pe voi sa descoperiti acest univers incredibil.
Sony!!! Guerrilla!!!

10/10