Nu e vorba de umor, e vorba de faptul ca jocul a fost facut de cineva care nici macar nu cred ca a jucat Duke3D.

Pe cand pe vremuri aveai nivele mari, capacitate de explorare, gaseai secrete, RPG la lvl 1 cand sareai pe tomberoanele alea, asta era super satisfacator. Aveai jetpack (where is the jetpack?), puteai explora o gramada si aveai si de ce. Apoi, nu existau mini-games decat putine, dar sa treci de la 10 minute de tipe si o masa de biliard, la peste 50% din joc presarat cu car gameplay si turret gameplay nu mi se pare ok.

Apoi, nivelele or fi mari, dar....de ce sa le explorez? Pot cara 2 arme, nu am decat un inventar minuscul (macar in D3D itemele erau on/off, nu one-time-use), ce motiv am eu sa explorez ditamai canionul si orase fantoma cu masina aia, cand oricum e clar ca nu voi gasi nimic acolo si daca voi gasi, va fi complet inutil avand in vedere ca 5 minute mai incolo o sa fie spawnate pe jos de catre designul "excelent".

Umorul a ramas acelasi, ceea ce e ok si pentru mine, armele nu sunt copy-paste de pe real-wiki sau din CoD, lucru iar ok, gore in acest joc nu inseamna un nor rosu si o animatie de moarte, ci ai halci intregi, astea sunt toate old-school, tip D3D. Dar problemele incep de-abia aici. Gameplay superficial , exagerare maxima in a face orice in afara de actual shooting in tot jocul, limitare de arme si gloante ( D3D Rpg ammo- 99, DNF - 5. Nuff said). Cred ca jocul s-ar clasifica mai bine sub tagul de First Person Adventure, lasand la o parte shooting-ul pt ca nu prea are parte de el.

Macar sunt bucuros ca desi ai zoom-ul ala, macar nu sunt iron sights, ca atunci deja era transformarea completa.

Tocmai pentru ca vreau sa ma simt ca la 12 ani jucand Duke3D sunt dezamagit, pentru ca jucand acest joc ma simt in 2011 jucand o clona de Halo / Frogger / NFS