Manuela, etigarea nu e chiar "la inceput" (fiind pe piata de mai bine de 2 ani - detalii aici), insa de la exorbitantele preturi de 900-1000 USD (cu atat se aduceau pe la noi, desi au avut pretul de lansare de 300 USD daca-mi aduc bine aminte) la 150-200 RON kitul eu zic ca au scazut destul de ok. In plus, au fost si imbunatatite fata de modelele initiale (mai mult fum, senzatia de fumat mai aproape de realitate - ambele prin imbunatatirea atomizatorului) plus functii de self-cleaning si indicator in cazul erorilor (datorita mini procesorului samsung integrat)... etc.

Anyway, cateva detalii "picante" despre situatia "legala" a tigarii electronice in lume:
In Australia, the sale of electronic cigarettes containing nicotine is illegal.
In Austria and Denmark, electronic cigarettes are considered medical devices, and nicotine cartridges medicinal products. Therefore electronic cigarettes need to be CE-marked, and nicotine cartridges registered as medicinal products, before either can be legally sold.
In Canada, compliance of electronic cigarette use with public smoking bans is currently under review.
In Finland, cartridges containing nicotine are illegal to sell, or to purchase with intent to sell, but are not illegal to purchase from overseas sources for personal use only.
In The Netherlands, use of electronic cigarettes is allowed, but advertising is forbidden pending European Union legislation.
In New Zealand, the Ministry of Health has ruled that cartridges containing nicotine fall under the requirements of the Medicines Act, and cannot be sold except as a registered medicine.
In the United Kingdom, electronic cigarette use is currently unrestricted, with celebrity nightclub Chinawhite allowing use of the devices indoors, where traditional cigarette smoking is prohibited.
In the United States, electronic cigarettes are currently unrestricted, but are also not approved as a smoking cessation product. Electronic cigarettes are currently not subject to restriction under the Nevada Clean Indoor Air Act.
P.S. De la 1 Aprilie creste acciza la tigari (e oficial si nu doar o pacaleala). Cine isi mai permite sa dea banii pe tigari normale si pe doctori, ii dorim "succesuri" in continuare. Imi place sa cred ca noi ceilalti incercam o alternativa. Va spun sincer ca in ultima saptamana am fumat din sample packul de la JC, si chiar daca are 0 nicotina... si zero PG, mie unul mi-a satisfacut pofta de a fuma. So, asta a fost pentru mine. Nu stiu pentru voi cum este, dar sper sa va ajute. Bafta !