Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme

1. #3005 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    o noua serie de filme si sesiunea continua...

1) Good Will Hunting (1997) - IMDb - 9/10
    avand in vedere ca scenariu a fost scris de de cei doi prieteni Ben Affleck si Matt Damon, pentru care au castigat si un oscar, iar rolul din acest film i-a adus si lui Robin Williams singurul oscar din cariera, nu cred ca ar trebui sa-l ratati. despre ce e vorba? despre un geniu in ale matematicii, fara nicio pregatire de niciun fel, reuseste sa rezolve 2 dintre cele mai grele probleme din lume in cateva zile, pe care niciun student de la MIT nu reuseste. bineinteles ca orice geniu care a trait are anumite probleme emotionale, psihice si mai ales de incredere, iar un terapeut incearca sa-l ajute. credeti-ma, merita sa-l vedeti

2) The Talented Mr. Ripley - 8/10
    un thriller foarte bun, chiar excelent as putea spune, insa din pacate parca isi pierde putin din farmec la jumatatea filmului. eu cel putin, m-am cam plictisit, insa plotul si actorii m-au dat pe spate. inainte nu aveam cine stie ce parere despre Matt Damon, dar in acest film si cel de mai sus, a jucat excelent si a crescut in ochii mei ca actor, iar despre Jude Law si Gwyneth Paltrow nu cred ca mai trebuie sa zic ceva. daca vreti sa vedeti un film dramatic cu un scenariu care te tine cu sufletul la gura (cel putin in prima jumatate si in ultimul sfert de ora), go for it, nu o sa regretati . apropo a fost nominalizat la 5 premii oscar.

3) The Aviator (2004) - IMDb 9/10
    sa fim seriosi un film, de fapt o biografie a excentricului, magnatului, regizorului si nu in ultimul rand al aviatorului Howard Hughes, nu poate fi decat o capodopera. nu stiu cati dintre voi ati auzit de H.H, eu recunosc ca inainte nu auzisem de el, dar viata acestui perosnaj, adus la viata de catre talentul lui Leonardo DiCaprio, m-a fascinat. in toate cele 3 ore va v-a tine lipiti de ecran si avand in vedere ca in 2005 a fost nominalizat la 11 oscaruri, din care a si castigat 5 (pacat ca Leonardo nu a primit niciun premiu al academiei pana acum), este un must see. sa nu uit, regizorul este Martin Scorsese.

4) O Fata de Milioane (2004) - IMDb 9/10
    primul gand care iti vine in cap cand incepe filmul sau citesti descrierea lui "pfff... al film despre box, rocky nu a fost de ajuns?" (asa mi s-a intamplat mie). nu, nu este un alt film despre box. ingrediente: 3 actori Hilary Swank, Clint Eastwood (a fost doar nominalizat) si Morgan Freeman ce au primit un oscar pentru acest film, un regizor ce a primit la randul sau o statueta, Clint Eastwood, un scenariu incredbil, le amesteci si obtii cel mai bun film al anului 2004/2005.
    Attached Images Attached Images good_will_hunting_ver2.jpg talented-mr-ripley.jpg the_aviator_poster.jpg million-dollar-baby.jpg