Single post: Pass PSN - inca un pas pentru eliminarea pietei Second Hand

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Pass PSN - inca un pas pentru eliminarea pietei Second Hand

    Se pare ca la "lupta" cu piata de jocuri Second Hand vine si Sony cu o "mana de ajutor". Ca sa fiu mai plastic si mai sincer, l-as considera doar inca un cui batut la cosciugul pe care EA, Ubisoft & Co. incearca sa-l duca pe cat mai repede posibil la groapa... Cosciug in care vor sa puna orice idee legata de piata de jocuri SH, de schimburi, inchirieri sau orice altceva care nu e legat de faptul ca trebuie sa-si ia si ei partea lor. Mai pe scurt, la ingeniozitatea producatorilor si publisherilor avizi dupa profit maxim prin orice mijloace, addendum-ul lui Sony este noul serviciu denumit "Pass PSN".

    Deja circula pe web imagini cu un pachet PS3 ce include Resistance 3, pe care troneaza mare un logo: "PASS PSN Network features only available in countries that have Playstation Store". Cum noi nu avem inca PlayStation Store, imi imaginez ce placere maxima va fi. Ideea se pare ca este deja pusa in practica pe PSP PSN Store in cazul jocului Modnation Racers, pentru care activarea online nu costa "decat" € 9.99.

    Pe deoparte ar trebui sa incercam sa-i intelegem pe developeri si publisheri pentru ca doresc sa-si monetizeze profiturile pentru fiecare joc vandut si revandut. Pe de alta parte, o consider o aberatie. Atata timp cat la cumpararea unei masini SH sau a unor haine SH nu platesti la producator o taxa, mi se pare anormal ca pentru jocuri sa se intample altfel. Sper sa nu ia cineva lucrurile acestea prea in serios, pentru ca altfel vom ajunge sa achitam extra taxe pe eBay pentru orice SH.

    Sunt curios ce parere aveti in legatura cu aceste miscari... mai ales avand in vedere faptul ca in cativa ani totul se va indrepta spre clouding, digital distribution and so on. Cu alte cuvinte, ce credeti despre faptul ca in curand nu vor mai exista pe aria noastra de Bazar anunturi cu "Schimb jocuri" sau "Vand jocuri", doar pentru motivul ca la fiecare joc trebuie sa mai adaugati o taxa catre X sau Y, si care nu va fi in nici-un caz mai mica de 10 USD.
    Attached Images Attached Images feel_free.jpg