Quote Originally Posted by MonkY View Post
Conform unor surse ale celor de la Digitimes, doi mari producatori de componente din Taiwan (Foxconn si Pegatron Technology - cei care dealtfel s-au si ocupat de productia si asamblarea consolei PlayStation 3) au inceput pregatirile pentru noua consola a celor de la Sony: PlayStation 4. Se presupune ca pregatirile au ca scop inceperea asamblarii spre sfarsitul anului 2011, astfel incat undeva la inceputul lui 2012 Sony sa poata livra pe piata cel putin 20 de milioane de console, direct in ziua lansarii.
Pina acuma Sony a trimis spre vinzare maxim 15 milioane de PS3-uri in oricare an fiscal de cind a inceput sa faca PS3-ul. 20 de milioane in ziua lansarii pare foarte exagerat. Unde ar sta ele cit timp se aduna aceste cantitati? Stocarea de marfa costa bani. Cine ar putea face atitea console in asa de scurt timp? Cine ar cumpara aceste console, pentru ca Sony nu isi vinde singura consolele, ea vinde console la distribuitori, corect?
Din cite am inteles eu de altundeva, zvonul afirma ca Sony se asteapta sa vinda 20 de milioane in primul an. Sa analizam: daca pretul PSVita este sa fie luat ca un semn pentru noua directie in care merge Sony, atunci nou PS4 va avea un pret mult mai bun la lansare decit PS3-ul a avut la vremea lui. Acest lucru ar putea intr-adevar sa indreptateasca previziuni de vinzari mult mai bune decit pentru PS3 la lansare. De asemenea, acu ca Kaz Hirai e sef la Sony Computer Entertainment, se prea poate ca Sony sa incerce sa "se razbune" pe competitorii sai cu o lansare surprinzator de rapida a unui PS4 competitiv, inovativ si cu un pret bun. Toate acestea ar merge in schimb impotriva planului de 10 ani a PS3-ului, care dupa parerea mea mai are in el un RealSlim si citeva reduceri de pret. Poate in 2013, si fara sa inlocuiasca PS3-ul.
PS4 cu PSeye a la Kinect, PS Move2 si casca VR cum ar fi, ce ziceti? Bani si camera capitonata sa ai.