Single post: Pass PSN - inca un pas pentru eliminarea pietei Second Hand
-
Senior Member

Originally Posted by
AndRewqp
@ReNeGaDe124 pe pricipiul tau nici mie nu-mi pasa pentru ca nu mai am consola. dar daca stai putin si te gandesti, in Romania sunt putini care au o situatie materiala destul de buna incat sa-si cumpere jocuri sigilate, restul se bazeaza pe piata SH, printre ei ma numaram si eu. in fine, obiectivul lor e sa opreasca piata SH sau sa mai castige un ban cu fiecare joc vandut. e usor sa spui cand iti permiti sa cumperi jocuri sigilate ca nu-ti pasa (vorbesc in general), dar trebuie sa ne gandim si la restul care sunt mult mai multi.
Eu doar imi expuneam situatia personala si singura mea ingrijorare in legatura cu introducerea PSN Pass-ului. Nu am spus in nici un fel ca toti ceilalti cumparatori de jocuri se afla in aceeasi situatie ca si mine. A nu se intelege cumva ca as fi de acord cu introducerea acestor Online Pass-uri sau ca le-as incuraja, ba din contra. Insa din pacate trebuie sa ne conformam, ca doar n-o sa incepem sa boicotam toate jocurile producatorilor care vor adopta aceasta practica, adica foarte curand toate jocurile cu functionalitati online. 
Cat despre cei care nu-si permit jocuri sigilate nu au alta alternativa decat sa se intinda cat le este plapuma, asta insemnand fie ca vor fi ceva mai selectivi cu jocurile pe care si le cumpara la lansare, cum am spus si pe pagina anterioara, fie ca vor astepta o ieftinire a jocurilor pana acestea se incadreaza in bugetul lor (aceasta asteptare nu va fi una de lunga durata, observandu-se trendul din ultima vreme in care jocurile, chiar si cele foarte bune, se gasesc la jumatate de pret la 1-2 luni dupa lansare). In concluzie, la oricare dintre aceste alternative va apela consumatorul este posibil ca producatorul sa ajunga sa castige tot cat castiga inainte de introducerea Online Pass-ului. De asemenea, parerea mea este ca un procent nu foarte mare dintre cei care vor cumpara in continuare jocuri second-hand isi vor achizitiona si un Online Pass de pe magazinele virtuale.
Ne gandim la cei multi si fara posibilitati, dar daca nu suntem in masura sa schimbam ceva la ce folos?