Single post: Console Games - Donatii

1. #233 SP
    Admin MonkY's Avatar
    It's ok guys... eu m-am impacat cu gandul ca in felul acesta va exista la un moment dat si un sfarsit. Am tot sperat sa trecem de criza, sa gasim sponsori... Am batut la usa la sute de firme, corporatii... am scris la prezentari si proiecte de mi s-a acrit. Culmea este ca multi din cei care spun ca "e criza, nu va putem ajuta", arunca zeci de mii de EUR pe site-uri/blog-uri unde interjectiile si injuriile sunt la moda. Ce sa-i facem, daca noi am vrut un site curat si nu ceva gen CanCan? Ce sa-i facem, daca noi am zis NU reclamelor la etnobotanice? Ce sa-i faci, cand ai o echipa de moderatori hotarata sa nu scape trollii sau spammerii care in alta parte se lafaie? Poate ca unii ar spune ca ar fi trebuit sa fim ca multi altii, sa adunam cat mai multi useri, cat mai multe hit-uri no matter what.

Mie de un singur lucru imi pare foarte rau. Ca nu am reusit sa strangem bani si premii mai valoroase pentru editori, pentru concursuri, chiar si pentru moderatori. Pentru ca e al naibii de mult de munca si oricat de mult ai face din pasiune, pe vremurile acestea nu ar fi stricat un ajutor din partea CG-ului. Nu mai zic de alte proiecte pe care le aveam planificate... Dar, acestea sunt vremurile in care traim si atat am putut face.

Oricum ar fi, un lucru este cert: absolut nimic din ceea ce este pe CG nu se va pierde. Nici conturi, nici posturi... V-am zis ca o sa ajungem (unii din noi) niste batranei haiosi (precum cei din poza de mai jos) care o sa stam si sa citim ce nebuni eram in tinerete cand scriam pe CG? Daca nu v-am spus tuturor, o fac acum.

Cine stie, ar mai fi o alternativa. Poate renuntam la acest 5U (chiar daca mai am credit cativa ani de achitat)... mergem pe un 2U mai slabut sau poate chiar shared hosting... renuntam la multe features si ramanem "old style". Doar posturi si atat. Limita de attachments, no more bandwith killers... Renuntam la functiile oferite de WHM/cPanel & Co... Orice pentru a reduce din costuri si a mentine CG-ul pe linia de plutire. Ramane de vazut, pentru ca decat sa avem ceva ce merge prost, mai bine... you know. Vorba lui Kurt "Better to burn out than fade away!"

Cred ca e si problema ca suntem in perioada vacantelor, a concediilor... majoritatea consolistilor au deja niste planuri, niste banuti calculati pentru acele planuri. Si-i inteleg... Chiar aveam o discutie cu Cris din care nu vreti sa stiti cum a ramas dupa ce am pus intrebarea "Ce zici, renuntam si anul acesta la concediu ca sa pot achita hostingul?"... Ma uitam ieri la imensa mea colectie de jocuri si figurine... si ma bate un gand sa intru iarasi in ea si sa pun ce pot la Licitatii. Dar nu stiu... cred ca am imbatranit de am ajuns sa tin atat de mult la niste obiecte.

Pentru unii CG e doar un alt site. Pentru altii, CG-ul a devenit mai mult decat o comunitate. Recunosc ca mi-am gasit si facut mai multi prieteni aici decat in oricare alta nebunie de "socializare", forum & Co. Desi am fost admin pe un forum pe care l-am dus de la o mana de oameni la peste 45.000 de useri, nu m-am simtit niciodata "acasa" asa cum am facut-o aici.

Pe de alta parte, ma bucur enorm cu ce am reusit sa realizam. Pe langa faptul ca am reusit sa deschidem mintea unora mai incuiati in ceea ce priveste consolele (va mai aduceti aminte ca eram vazuti ca niste paria?), cred ca am reusit sa demonstram ca un gamer nu este acel om incuiat fara alte orizonturi si pasiuni... ca nu este doar un nickname pierdut prin PC care nu se gandeste decat la jocuri in care poate vedea doar "Kill - kill - kill!". Ca de fapt gamingul, pe langa definitiile clasice, poate insemna o modalitate de a visa... Un alt fel de a trai o carte, sau un film... in care tu esti personajul principal. Un mod de a te relaxa cu prietenii, indiferent ca ai 8 ani sau 80 de ani...

Mai mult, imi place ca s-a reusit sa se deschida foarte mult partea de Bazar a consolelor. De la partea de Retro care la noi era complet ignorata, pana la modalitati de a aduce si in tara noastra uitata de lume, jocuri si console la preturi super acceptabile. Ma bucur ca am reusit sa ii facem sa inteleaga pe consolisti care sunt avantajele schimburilor... am reusit sa aratam ca nu trebuie sa fii bogat ca sa te joci originale. Ca se poate cu un pic de efort aduce un joc la mai putin de 50 RON cand el in magazinele noastre dragi sare de 250 RON.

Cu bune si cu rele... acesta este CG-ul. Ma intristeaza sa vad oameni cu bani grei, sau care au facut multi bani pe CG ca nu misca un deget... dar, cum spuneam mai devreme... it's ok. Ne vom tine de cuvant pana la capat si nu vom spama cu chestii gen "Ajutor"... Chiar ne mandrim cu faptul ca NICIODATA nu am trimis un Mass PM, chiar si cand a fost al naibii de greu. Macar sa ramana CG-ul ca o amintire placuta majoritatii, nu precum site-ul care "imi tot dadea PM-ui pentru ca vroia sa stoarca bani de la useri ca sa plece MonkY in Bahamas". Pentru cine e interesat, n-am mai avut de cativa ani concediu, am credite pana peste cap... Nu ma plang, Doamne Fereste! Mai ales ca sunt un junkie in ceea ce priveste hobby-urile mele (adica arunc si banii de mancare cand imi doresc ceva anume)... insa spuneam asa, ca sa nu mai aud de concediile mele facute prin locuri pe unde probabil nu voi ajunge niciodata (nici nu imi prea doresc, to be honest).

Dar gata... am scris destul si se apropie o noua zi de lucru (grr, e 4 dimineata). Ramane sa vedem ce se poate face, ce putem face. Eu eventual ma apuc de 6 din 49, poate... cine stie? Pana atunci insa, verificati aria de Licitatii... poate e ceva ce cautati de mult timp si acum gasiti la pret super. Daca nu pentru CG, macar pentru cel care face efortul de a da ceva for free pentru comunitate. Respect!
    Attached Images Attached Images playing_old_guys.jpg