@krestatu: Nu este vorba despre a percepe o taxa la revanzarea unui produs, dupa cum nu este vorba despre un produs: este vorba despre servicii, adica suportul online. Asa ca nu stiu despre ce proces ar putea fi vorba. In forma in care exista in prezent, niciun joc nu te obliga sa achizitionezi un online pass atata vreme cat nu vrei multiplayer sau anumite componente online.

Fiecare este indreptatit sa se supere la aparitia unor limitari ale produselor pe care le cumpara. Mi se pare interesant ca putini au vociferat la aparitia distributiilor digitale, indiferent de platforma/ gen, pentru care pur si simplu nu exista o piata SH.

Da, m-as supara sa cumpar un produs pe suport fizic, pe care sa nu-l pot folosi in forma in care l-am achizitionat decat cu ajutorul unui online pass (si, implicit, sa nu-l pot revinde/ face cadou/ etc.), sa nu am acces la componenta single player decat folosind un online pass si, implicit, sa nu-l pot redistribui. O asemenea problema exista deja la anumite distributii PC (Bioshock 1 si 2, Assassin's Creed etc.) unde exista aceste limitari ca masura de securitate, iar acestea au fost si sunt amplu criticate.