Single post: Marvel vs DC Comics
-
Junior Member
De ce imi place DC ai mult ca si marvel:
ORIGINALITATE: Dc au eroi cu adevarat originali : superman a fost primul erou de benzi desenate, Batman a aparut la putin timp dupa el, Flash a fost si el creat destul de repede samd., in schimb Marvel pur si simplu a luat personaje din mitologie si i-a folosit ca si eroi de benzi desenate - Thor, Hercule si o gramada de personaje conexe. nu as avea o problema cu asta pentru ca mitologia face parte si din DC dar macar ei au eroi originali iar personajele din mitologie sunt pe plan secundar. In schimb Thor si Hercule (mai ales Thor) sunt in prim plan la MArvel.
tot legat de originalitate sunt si alti eroi de Marvel destul de cunoscuti. Un exemplu clar este Hulk care a fost inspirat de doctor jekyll and mister hyde. Alt exemplu clar este Deadpool care este pur pur si simplu o copie a lui Deathstroke din DC. Intradevar cu timpul Deadpool a ajuns un personaj destul de bine conturat si individualizat dar asta nu ma face sa uit ca a fost furat si nu este o creatie originala.
PErsonajele: eroi DC sunt foarte bine individualizati prin personalite, putere + ca sunt uni eroi care simbolizeaza ceva:
Superman este cel care nu omoara niciodata oricat de grea ar fi situatie si intodeauna incerca sa ajute pe toata lumea. este vazut ca si cel mai uman dintre eroi cu toate ca el este pana la urma un extraterestru.
Batman este omul normal care cu un efort intelectual si fizic reuseste sa invinga pana si pe cei mai periculosi inamici. Traieste dupa regulile lui si are un cod moral peste care nu trece nici in cele mai grele situati.
Marvel in schimb nu are eroi care sa reprezinte nimic. Fiecare este individualizat dar nu reprezinta nimic pe plan moral.
Tot legat de personaje, mie imi place cum Dc a tratat personaje secundare. O sa folosesc pe Robin ca si exemplu. a inceput ca si ajutorul lui Batman, avea un costum cel putin penibil si niste replici de nuti veanea sa crezi. Cu timpul a ajuns unul din cele mai conturate personaje din universul DC. Nightwing este un persinaj care a trecut cu mult peste ceea ce fost la inceput. Jasson Todd (al 2-lea Robin) a juns Red hood care este un personaj destul de interesant iar Tim Drake (al 3-lea Robin) are deja o instorie insemnata iar seria lui de benzi desenate este excelenta. Dupa aprerea mea asta conteaza foarte mult daca stam sa ne gandim de unde a inceput personajul.
Legat de UNiversul DC vs Universul MArvel: Mie mi se pare ca DCU ii mult mai bine inchegat ca si MU. au o gramada de evenimente care se intind pe tot DCU, in care fiecare personaj, ca are o grama de puteri sau pur si simplu un om bine antrenat, are importanta lui.
Nu zic acu ca tot ce face Marvel este rau dar cel putin pentru mine Marvel nu este deloc atractiv. au unele personaja interesante dar fiind destul de putine nu prea ma intereseaza. Spiderman, Captain america sunt destul de interesanti, si Hulk ii destul de amuzant uneori dar nicunul din ele nu se ridica la nivelul unor personaje din DC.
PUTERILE. O alta problema care ma enerveaza referitor la MArverl sunt puterile eroilor care uneori sunt asa de idiote: Wolverine are regenerare, care a fost destul de interesant la inceput dar acu sa ajuns la ideea ca Wolverine este puri si simplu nemuritor- adica sar putea regenera de la o singura celula
mai dao si draq. alt personaj cu puteri tampite este Sentry (copie dupa SUperman) despre care se zice ca are putea la "1 million exploding suns". bun adica el ar trebui sa bata tot ce misca....numai ca nu chiar. a laut bataie de la personaje care nu au nici macar pe aproape "1 million exploding suns" (suna retardat doar cand spui "1 million exploding suns"). alta problema cu Sentry (si cu mai multe personaje MArvel) este ca are si regenerare, care in unele situati arata ca se vindeca aproape instant iar in altele ia 2 pumni si pica. daca are regenerare la nivel asa de mare fiecare lupta cu el ar trebui sa fie degeaba, adik tot ii dai si tot degeaba. Carei farmecul in asta?
Acesta este daor punctul meu de vedere, nu incerc sa insult pe nimeni si nu zic ca doar eu am dreptate si restul gresesc. pur si simplu miam expus punctul de vedere si astept ca si alti sa faca la fel. As vrea sa aud ce au si alti de spu