Originally Posted by
Downshifting
E vorba de multitudinea de perkuri, arme, atasamente pt arme, multitudinea de killstreakuri, emblemele personalizabile, camuflajele pt arme.
La perks e cu dus intors, un steady aim sau SoH mai merg, dar de ce iti trebuie perk pentru a alerga mai repede, nu am inteles niciodata. De parca ii baga steroizi in el. Flak jacket si Second chance sunt ridicole si din cate am vazut second chance/last chance sau cum o fi, isi va face aparitia si in MW3. Urat, zic eu. Atasamentele sunt bune atat timp cat nu sunt cu brizbrizuri, killstreaks...asa e CoD, nu am ce sa comentez. Emblemele si camuflajele nu ma intereseasa. Gloantele la fel omoara chit ca ai arma facut cu camuflaj rosu sau fara.
De ex., cu cat un jucator e mai bun, cu atat poate obtine de mai multe ori killstreakurile bune si avea o influenta decisiva asupra meciului.
Pai da, influenteaza jocul. Dar daca un jucator campeaza pentru killstreaks, inseamna ca e bun? Evident nu. Si sunt d-astia cu duiumul, abia asteapta sa prinda ceva mai de Doamne ajuta sa faca fraguri garla si joaca obiectivele din parti.
Adica personajul se misca natural si rapid, nu te simti de parca ai controla un obez cu 300 de kg de echipament pe el, asa cum era, de ex., in KZ2.
KZ2 este totusi un alt tip de shooter, poate d-aia si senzatia mai greoaie. Dar prin comparatie, asa este, CoD e mai fluid.
Si in COD ai posibilitatea sa-ti alegi singur spawnul, oriunde pe harta, de aia exista Tactical Insertion. Lumea nu prea o foloseste pt ca spawnurile din COD sunt bune.
Daca meciurile ar fi avut chiar si 30-40 de minute, ca in Rush/BF, fisierul video ar fi avut o marime mult mai mare si deci ar fi durat mai mult sa fie urcat pe YT, indiferent de conexiunea fiecaruia la net sau de puterea procesorului care prelucreaza formatul.
Din ce am vazut (nu urmaresc fenomenul aproape deloc), cei care fac "episoade" cu gameplay din CoD se incadreaza undeva intre 8 si 15-20 minute. Crezi ca daca un meci in CoD ar fi durat mai mult ei nu ar mai face comentarii si gameplay-uri? Ar face oricum, faptul ca un videoclip mai scurt se uploadeza mai repede nu este determinant. Daca au un montaj bun asteapta chiar si cu viteze mici sa il urce. Pana la urma asta e painea lor, se intorc la munca de birou doar pentru ca fisierele sunt mai mari si trebuie sa comenteze ceva mai mult? Nici gand, sa faci bani din jocuri este visul lor, pe langa programul lejer care ti-l faci singur.
Daca ar fi fost asa de haotic, nu ar mai fi existat o linie clara intre jucatori buni si jucatori mediocrii. Dar sunt oameni care au un KD si un WL de 3-4 ori mai mare decat altii, ceea ce inseamna ca primii au o strategie care functioneaza. Eu de ce am un KD de aproape 4 folosind in special shutgunul? Pt ca stiu sa navighez harta in asa fel incat sa ma feresc de liniile de tragere lungi si sa flanchez adversarii in spatii inchise. Daca as fi alergat de nebun si la intamplare pe harta cu Spas12 as fi fost norocos sa am un KD pozitiv.
Aici nu te pot contrazice, nu stiu cum si ce joci, insa parerea mea este ca K/D ratio sau W/L ratio nu sunt factorii decisivi cand spui ca un jucator e bun sau nu. CoD fiind un joc de lone wolfs, se poate spune ca daca ai K/D ratio mare, te descurci ceva mai bine decat ceilalti. Stiu oameni care nu au K/D uimitor si totusi sunt jucatori buni/foarte buni.
E suficient ca un singur om din cealalta echipa sa faca 4 killuri si s-a zis cu Bbirdul tau.
Intreabarea este daca face vreunul mereu pana sa prinda omul suport aerian.
S-a mai explicat pe topicul asta ca jocul nu e aproximativ acelasi si ca sunt destule diferente. E normal sa fie si asemanari insa, din moment ce apartin aceleiasi serii. E ca si cum ai zice ca BF3 va fi `aproximativ acelasi` cu BFBC2 pt ca ambele contin aceleasi moduri de joc, vehicule si harti mari.
Pai este o diferenta. BF3 va avea un engine nou, jucatori mai multi (PC), jets, harti mai mari, mult mai multe attachements pentru arme. Aici diferentele sunt majore, nu pot sa zic ca sunt aproximativ la fel. Pe cand la CoD vad ca arata exact la fel. Daca stau sa ma gandesc, MW2 arata ceva mai viu, tu ai vazut ce paleta de culori e in MW3? Este deprimant. Nu zic ca e un factor decisiv, insa pot sa lustruiasca si ei cat de cat sa para ceva mai decent. Faptul ca redenumeste killstreaks-urile ma lasa rece. Gameplay-ul probabil va fi acelasi, haotic, dupa parerea mea, presarat cu noobtubes, camperi si cine stie ce dracovenii prin aer. Nu judec gusturile altora, fiecare cumpara ce-i face placere.
Din moment ce COD ofera din start mai mult decat ofera altii cu tot cu DLC-uri, nu inteleg cu ce drept le ceri sa-ti dea si mai mult continut gratis. Dice/EA a cerut 10$ pt un DLC in MoH ce continea un mod de joc si doua harti noi. Dupa ce jocul a avut 5 harti cu 3 moduri de joc si alte trei cu un singur mod de joc.
Intr-adevar, sa vedem daca si-au mai subtiat obrazul legat de BF3.