ACHTUNG! Long message ahead!

Imi incalc cele zise in ultimul meu post de a nu mai posta referitor la acest subiect insa ma vad nevoit de a raspunde unor persoane care in ziua de azi inca considera ca un cuvant dat nu are nicio valoare. (Daca merit negativ pt. asta, chiar va rog, sper doar sa imi mai pot plati facturile dupa aia si sa nu imi respinga cererea de credit )

Vad ca sunt foarte multi porniti pe neintelegerea mea cu psypc2 si desi nu simt nevoia sa ma justific acestor persoane, vreau doar sa va lamuresc ca sa nu faceti afiramtii pripite gen "ban gugukalimero", "scoateti furcile si aprindeti tortele" cand eu tot ceea ce am facut a fost sa ma folosesc de un tool de evaluare a vanzatorului (din perspectiva si experienta mea personala cu acest vanzator) fara sa incalc vre-o regula CG sau sa fac abuz de un drept. Acea evaluare a fost A MEA si nu e neaparat reprezentativa sau general valabila. Niciunde nu scrie ca ratingul se acorda dupa finalizarea tranzactiei iar daca afirmati ca nu exista nicio valoare in intelegerea intre doua persoane...well...imi pare rau ca v-am distrus universul.

Situatia a fost e astfel:

1. A postat ca vinde jocul
2. Eu am zis ca il cumpar si ca ii platesc in avans, dupa cum a cerut, i-am dat adresa completa si i-am cerut datele bancare
3. El a zis OK si mi-a lasat datele bancare si il citez! "Saptamana viitoare cand intra banii in cont iti trimit jocul."
(Pana aici voi ce intelegeti? Nu ca imi vinde mie jocul si ca asteapta ca luni sa ii virez banii? - conversatia avand loc vineri noaptea) Va rog sa imi spuneti ca voi nu intelegeti din cele de mai sus ca a zis ca imi vinde (mie) jocul?

Este si mai ciudat ca dupa aceea mai apara afirmatii de genul "eu nu am rezervat nimic pana nu intra banii etc etc." cand chiar el spune ca se asteapta ca luni sa ii virez banii. Daca mi-ar fi cerut sa ii virez banii pe loc as fi facut-o prin internet banking fara sa stau pe ganduri.

Aici nu e vorba ca imi doream jocul nespus de mult si mor de dorul lui, e vorba de un principiu. Omul a zis ca imi vinde jocul si dupa aia i-l vinde altcuiva, desi nu mi-a dat sansa sa ii virez banii la care ne-am inteles.
Daca se razgandea sa il vanda sau intervenea ceva, as fi inteles perfect si nu i-as fi purtat pica, nici nu mi-ar fi trecut ptin cap sa dat feedback, de orice fel.

Nu stiu dupa ce principii se ghideaza altii in viata si cum au fost crescuti, insa eu am fost educat sa ma tin de cuvant, atat in viata reala cat si "virtuala". Ma mir ca inca mai exista afirmatii gen: Nu exista "intelegere" pana cand "banu' nu e dat". Din punctul meu de vedere este o afirmatie puerila si fara fundament. Voi credeti ca asa functioneaza economia?...

Incarcati sa fiti obiectivi, e usor sa criticati din afara, incercati sa va puneti in situatia fiecaruia dintre noi si sa evaluati ambele puncte de vedere.

@RaverX, un exercitiu: daca acuma as avea ceva de vanzare si tu ai vrea sa cumperi acel ceva iar eu m-as intelege cu tine ca poimaine cand imi virezi banii sa iti trimit produsul si maine te-as anunta ca am vandut produsul lui X mai scump, sincer, nu te-ar deranja atitudinea mea fata de intelegerea mea cu tine? Sincer...sincer!
Imi bag mana in foc ca daca nu era vorba de un user vechi si respecat pe forum (psypc2)ci de un 3+ posturi cu account de ieri nici nu e oboseai sa ii iei apararea. Asa ti se masoare obiectivitatea!

@psypc2, imi pare rau daca negativul meu, si nefericita mea experienta cu tine iti va influenta in mod...negativ viitorul, te va impiedica in a-ti plati facturile, iti va bloca conturile etc. Uite, ochi-ptenru-ochi, da-mi si tu negativ ca ti-am gresit cu ce crezi tu ca ti-am gresit.

@Pizzi am primit postul tau, multumesc de interventie, vad insa ca intre timp a fost sters. Macar vad ca nu sunt singura persoana care gandeste asa si pentru asta iti multumesc!

Indiferent ce decizie va lua MonkY eu imi voi sustine si pe viitor punctul de vedere si principiile dupa care imi ghidez viata, ca un cuvand dat, desi poate fi incalcat, dar cel ce il incalca isi pierde credibilitatea. Daca asta a fost gresala mea, sa zic "hei, tu, cel puntin fata de mine ti-ai pierdut credibilitatea si pentru asta evaluaz experienta mea cu tine ca una negativa".

Doresc pe aceasta cale sa ii multumesc si lui NSNS pentru ca s-a oferit sa imi trimita jocul mie si ca s-a scuzat daca a creat inconveniente. El nu a gresit cu absolut nimic, a fost dreptul lui sa faca o oferta mai buna. M-am inteles cu el ca nu am tinut si nici nu tin sa am jocul acum, cand il va termina si daca se va hotari sa il vanda, eu ma ofer sa i-l cumpar cu cat l-a cumparat si el, in cazul in care nu-l voi achizitiona intre timp de altundeva.

Pfiuu....cred ca nu am mai scris asa de mult in cele 500+ posturi stransa de cand mi-am facut account pe CG