Quote Originally Posted by solaru View Post
Si sa nu uitam ca vorbim de software, produse pe care nu le poti compara cu nimic altceva, deoarece au o caracteristica pe care nu o intalnesti la electrocasnice, electronice, masini, barci, avioane, pistoale, pusti si alte nimicuri, si anume sunt :virtuale. Cu alte cuvinte ele nu exista fizic. prin urmare e foarte greu sa monetizezi un produs de acest fel dupa momentul lansarii pe piata.
Nu e chiar asa, am explicat mai sus. Tu cand cumperi un joc legal in ziua de azi esti legat de discul fizic si/sau de un cd key. Daca vinzi jocul tu nu-l mai poti folosi. Deci e ca si la oricare alt produs. Iar faza cu te-ai bucurat de joc si altul se bucura fara sa plateasca producatorului e adevarata, dar se intampla si la alte produse, asta ca sa raspund in avans.

Gandeste-te la o carte. Tu o cumperi (deci platesti autorului, celui care o publica, etc), o citesti si apoi o vinzi. Ala se bucura de ea fara sa mai plateasca. Si n-am auzit librariile sau pe altii sa se planga de chestia asta. De ce la jocuri trebuie sa fie diferit ? Chiar si in multiplayer, nu doar in SP. Ca am zis : eu nu mai pot juca, dar am platit deja. Cu ce-l deranjeaza pe ala ca ocup eu serverul sau ca-l ocupa un alt tip ?