Single post: Piața second hand de jocuri, păreri.
-
Member

Originally Posted by
Diesel
Michael Pachter a explicat de ce nu au dreptul la vreun ban suplimentar: legea americana prevede ca, odata ce ai dat bani pe un bun de orice fel, ai voie sa scoti bani de pe urma lui cam cum ai chef (cat timp nu incalci drepturile de autor). Ai voie sa-l imprumuti, sa-l vinzi, sa-l inchiriezi, fara ca producatorul sa aiba vreo pretentie de la tine. Ergo, asta fiind legea, ce fac developerii si publisherii e un abuz. Sau, cum spunea cineva mai sus, sa faca jocuri mai bune, incat lumea sa vrea neaparat sa le cumpere la lansare, sa nu-si mai bata capul cu inchirieri si SH.
Pai tocmai aici e problema. Cand cumperi o masina, masina e a ta si faci ce vrei cu ea (o revinzi, o modifici, etc).
Cand cumperi un CD cu un soft tu nu cumperi soft-ul, tu cumperi dreptul de a folosi soft-ul lor, in anumite conditii impuse de ei.
Si daca ei zic ca ai voie sa instalezi doar pe un PC, sau sa joci doar pe o consola....
@raptorscream: nu prea cred ca or sa faca asta (poti da un link unde spune asa?).
E total aiurea. Adica eu il cumpar SH, imi place jocul, vad ca nu am acces la o zona si sunt dispus sa dau 10-15$ sa am acces la tot.
Si astia de la ID sunt atat de fraieri incat sa nu ma lase sa le dau bani.