Single post: Probleme pc
-
Senior Member
Man este un sfat nu o obligatie
. Ok multa lume considera sursa ceva gen "poa' sa ninga' poa' sa ploua tre sa am 600 W " fara sa ia in calcul ca o sursa no name ( scuze dar Delux nu este o firma cunoscuta pt. fiabilitate sau altceva) nu scoate acei Watti trecuti pe eticheta, spre exemplu am intalnit multe cazui in care surse de 5-600W scoteau real undeva la 280 -350 W !!!!
In plus in anumite cazuri sursa se chinuie sa tina voltajele cerute de componente ( da, ATI 4850 este poate cea mai gurmanda componenta pe care o ai) si atunci incepe sa se inciga functionand la 110%. Ai foarte multe sanse ca acele temperaturi sa vina din sursa.
Si sa nu uitam ca o sursa buna de 600 W gen Corsair este aproape 300 RON : Sursa Corsair CMPSU-600CXV2 600W, ATX2.3 CMPSU-600CXV2 - eMAG.ro
sau un Enremax ajunge dublu ca pret pentru eficienta 87+ : Sursa Enermax 600W Seria PRO 87+, ATX12V EPG600AWT - eMAG.ro
PS am un ATI 4870 care pe o sursa Raidmax de 500 W ia restarturi in jocuri din 3-4 ori in 10 minute pe cand un Fortron de 400 W merge brici fara nici un restart. Si deiferentta de pret intre cele 2 surse este de aproape 30 de lei. Deci nu neaparat cantitatea primeaza ci mai ales calitatea. Ce ai spune daca cumva sursa e pe moarte de se incinge calc. tau asa de rau si cand se arde ar arde si procesor + rami plus placa video ??? Si aici apar diferente deoarece o sursa buna cand moare - moare doar ea, una made in China ia mai multe componente cu ea in mormant 
Un ultim lucru, pe mine ma ajutat mult acest articol : Sursa - inger sau demon ?
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=180445