RDS-ul a ajuns sa aiba cota asa de mare de piata pentru ca au facut niste miscari inteligente acum cativa ani. Cand era plina tara numai de retele de cartieri, ei erau cam singurii care s-au dat peste cap sa ofere niste abonamente cu latimi de banda de nu stiai ce-i cu tine; 5Mb/s?!?!?! Pfoaiiiii, minune! Dupa ce au intrat cat de cat pe piata si au strans clienti, au cumparat mare parte din acei provideri mici si le-a crescut peste noapte cota de piata. Cel putin aici in Iasi, azi aveam contract cu Airbites, a doua zi eram client RDS, a trebuit doar sa dau semnatura pe o hartie, sa confirm ca am luat la cunostinta.

Nu stiu daca era valabil in toata tara, dar acum ceva ani, inainte ca ei sa devina mari, erau vestiti pentru internet rapid dar si pentru faptul ca stai luni de zile si ii astepti sa te cableze. Dupa ce si-au luat o gramada de amenzi de la OPC pentru treaba asta si au inceput sa cableze mai rapid, stiu ca a trecut tare multa lume pe RDS.

Acum au venit si alte firme mari cu tot felul de oferte, dar s-ar putea sa fi venit prea tarziu; de la o anumita viteza in sus, devine oarecum irelevant de la cine mai ai net, cel putin pentru un utilizator mediu care are nevoie de netul ala doar pentru browsing si online la consola. Daca mai tinem cont ca lumea nu-si schimba abonamentele prea des, exista sansa sa se chinuie degeaba alti provideri cu oferte mult mai bune, cu customer service de 10 ori mai bun (decat cel de la RDS care e o gluma proasta) si tot RDS-ul o sa aiba cota cea mai mare de piata.