Single post: Pro Evolution Soccer PES 2012
-
Why so serious ?
De 2 zile am inceput sa joc si eu acest joc. Ca gameplay pe partea de joc de fotbal cu echipa, pot spune sincer ca nu-mi place. Am jucat doar 2 jocuri asa si (dupa ce am jucat zeci de meciuri in FIFA 12, cu noul tactical defending care mi se pare genial) pot spune ca efectiv nu ma pot obisnui, dar nici nu vreau sa mai incerc.
In schimb, am inceput o cariera ca jucator si chiar imi place. La acest capitol este cu mult in fata lui FIFA si-mi plac micile detalii care-l diferentiaza. Imi place reprezentarea grafica cand semnezi un contract, cand vorbesti cu impresarul, conferintele de presa...si toate aceste mici detalii te fac sa te simti mai "acolo".
Pe partea de joc, desi la inceput nu prea intelegeam, acum imi place faptul ca daca esti la inceput sau nu esti intr-o forma prea buna, coechipierii nu-ti paseaza si nu esti deloc inclus in strategia echipei. Totusi, simt ca lipseste macar un buton cu care sa ridici mana (sa ceri mingea), macar sa te vada, chiar daca aleg sa nu trimita la tine. Cum avansezi, incep sa-ti paseze, sa-ti centreze (chiar daca nu prea precis) samd.
Totusi, nu inteleg de ce eu, ca atacant, nu reusesc sa trag cum trebuie pe poarta. Daca dau prea incet, ajunge in bratele portarului si daca dau putin mai tare, ajunge la 10 metri de poarta. Nu odata s-a nimerit sa fiu singur cu poarta goala in careul mic, sa apas pe buton ffff putin si totusi sa o dea 10m peste poarta. Am inteles ca trebuie sa-ti faci mingea pe piciorul de baza, ca nu trebuie sa alergi cand tragi, ca trebuie sa te uiti la poarta, samd, dar din ~35 de meciuri, atacant fiind si cu cel putin 5 suturi (pe/spre poarta) la activ pe fiecare meci jucat, am inscris doar 3 sau 4 goluri pana acum si alea au fost inscrise destul de ciudat.
Ceva sfaturi referitor la asta ? sau la orice am scris mai sus ? ceva ca ma poate ajuta sa-mi imbunatatesc jucatorul ?
Si pentru cine mai joaca, am vazut ca pot alege ce anume vreau sa antrenez, dar am ales anumite "campuri" la inceputul jocului si acum mereu cand ma uit, tot alea sunt si nu se imbunatateste nimic prin training. Lipseste enorm de mult un "arena mode", unde sa fiu doar eu cu portarul si sa pot imbunatatii jucatorul asa.
Totodata, eu il joc pe X360. Am vreo sansa sa-l "modific" in vre-un fel ? ma intereseaza sa aduc echipele adevarate, nu ciudateniile astea care le au ei.