Poti sa tii serverul pe net-ul de acasa ? este un mod de a vedea lucrurile pina cind pui piciorul intr-un Data Center. Pot spune ca pentru utilizare personala, tu cu mail-ul si site-ul tau este o solutie doar ca implica o conexiune cu o treapta mai sus decit cea pentru "home user" si schimbarea ventilatoarelor din server ori poate incropesti unul ad-hoc folosind componente de desktop/worksation si atunci e altceva. Insa cind vorbesti de SERVER in adevaratul sens al cuvintului, cind scopul depaseste faza de amatorism atunci lucrurile se complica.

In final trebuie sa fac o precizare, am tot citit thread-ul si am observat ca se confunda "colocare" cu "hosting". In linii mari am sa descriu ce inseamna fiecare pentru a evita confuziile pe viitor:

Colocare - inseamna ca ai un server fizic pe care il amplasezi (in baza unui contract) intr-un Data Center care asigura infrastuctura necesara. Aceasta infrastructura este data de mai multi parametri, practic se asigura conectivitate la reteau de date si cea electrica cu redundanta, climatizare - temperatura in camera serverelor este stabila tot timpul indiferent de anotimp, backup extern, suport si monitorizare hardware/software, sursa de curent alternativa pentru cazurile cind reteau electrica are probleme majore, backup UPS si tot asa.

Hosting - inseamna ca ai unul, doua, trei, etc domenii (include http/ftp/mail/etc) pe care le gazduiesti fizic pe un server ... solutia fiind una legata strict de finante, este muuuuuult mai ieftin sa cumperi hosting decit sa cumperi si intretii propriul server.