Single post: De ce se vb in engleza asa de mult ?
-
Senior Member
Romana ca romana, engleza ca engleza. Problema principala la noi este romengleza. Cuvinte pocite in ultimul hal, legaturi intre romana si engleza de nu stii ce sa faci atunci cand le citesti, sa razi sau sa te dai cu capul de monitor. Romania este o tara de xerox-uri (asta ca sa nu spun papagali), dar partea si mai proasta este ca nu copiem decat porcarii si in afara de asta le mai pocim si noi. Am observat ca cele mai multe poceli vin din partea de nord-est a tarii. Un exemplu care pe mine ma irita la culme: Ce faci "wai"? Si ca sa fiu roman, WTF? Este asa greu sa scrii: Ce faci "mai"?
Sa nu mai spunem de stilul "yahoo", la care stai si te holbezi pana iti ies ochii din orbite ca sa intelegi ce a vrut vreunul sa spuna. Nu-i asha k sunt mai smeker dak scriu asha?
Concluzia: Avem trei stiluri distincte de a scrie:
1. romengleza - ce faci wai? vrei sa mergem tonight la un party cool pe care il da my friend?
2. stil yahoo - ce jok tare am prim azi d l mama. ab astept s ajung akasa s il jok
3. normal - ce faci mai? vrei sa mergem diseara la o petrecere tare data de prietenul meu? nu pot pentru ca am primit astazi un joc tare de la mama si abia astept sa ajung acasa sa il joc
Luati stilul 3 si o sa observati ca ia mai mult timp pentru a fi scris si necesita apasarea mai multor taste. Si cum lumea in ultimul timp este cam lazy (e mai mult de scris la lenes), prefera stilurile 1 si 2.
Punct