Intr-un fel se poate considera ca este precum evolutia umana - initial tot ce puteai sa faci era sa cauti in natura pentru obiecte mai bune (loot in dungeon), dar acum, odata cu trecerea timpului si dezvoltarea stiintei (alchemy + smithing) se pot produce, oarecum artificial, obiecte mult mai bune. Sigur ca este normal ca acum personajul meu, la fel ca omul, sa se dezvolte din simplu cautator prin hrube in producator, folosindu-se de experienta acumulata. Nu este obligat sa faca asta, dar jocul ii ofera libertatea.

Pe tine te deranjeaza diferenta de damage, dar exemplele de pe net sunt extreme, trebuie efectiv sa faci grinding sa ajungi acolo, este aproape un exploit daca vrei, nu se adreseaza user-ului normal. Trebuie sa cresti alchemy, smithing, sa faci potiuni, enachating. Asta dureaza cateva zile de joc daca nu ai foarte multi bani, deci practic abordezi jocul in alt mod, catre un anumit tel.

Da, odata ce ai enchanturi puternice acestea reduc posibila bucurie de a gasi un obiect mult mai bun in questuri (chiar si bonusurile din questurile ghildelor le-am pus deoparte, erau mai slabe decat ce aveam deja), dar pe de alta parte nu ma obliga nimeni sa port armura mea de dragon cu enchant.

Intr-adevar, la magie nu poti sa cresti foarte mult DPS-ul, magii se vor simti oarecum limitati, dar nu mi se pare un dezastru de gameplay design.