Cam despre asa ceva vorbeam si eu Monky. Am crezut ca nu prea ma intersectez cu tine. Stiind ca cel putin pe zona pestilor/acvariului mergi pe accesorii si solutii de calitate am redeschis discutia si nu pentru ca in vreun fel sa produc vreo revelatie. Sunt constient ca din comoditate ai ales Tassimo ca multi altii, si evident din rezultatul (gustul) pe care acele capsule il ofera. Eu doar am vrut (pentru ca la momentul respectiv eram pe punctul de a face pasul ca tine) sa-ti arat ca exista inca calea cea adevarata, aia din mosi-stramosi si ca marketingul si companiile multinationale inca nu au pus punct si pe acest segment unei traditii si unui fel de a face cafea natural cum se face si ca supriza exista si solutii acceptabile ca pret dar cu un efort mai mare decat bagarea unei pastile si apasarea unui buton.
Dar stii si tu, ca si la acvarii, ca daca am pune doar pestii si nu am schimba apa, nu le-am da de mancare, nu am mai baga mana in apa si nu am mai aranja una alta acvariul ar fi un tablou la care ne-am uita cand si cand fara prea mare satisfactie.
Un expresso adevarat (dupa cum scriu baietii astia pe forumul respectiv) il obtii cu 300-400E investitie intr-o masina bunicica (lasand la o parte oferta de petarde din magazinele de retail romanesc), o rasnita si aia la 200E o cafea proaspata si un ritual de 2-3 minute care iti intra de la un moment dat in reflex ca si spalatul pe dinti. Mi-ai aratat acele imagini cu oferta de cafele/ceaiuri. Ok, e ca si la jocurile Wii. Toate's frumoase pe coperta insa de jucat nu te joci cu toate. Asa si cu capsulele probabil ajungi sa ramai cu 10buc pe care sa le consumi. Insa poti baga mana in foc ca aia baga 100% cafea in pastilel respective si ca nu ai si prostii? Vezi la automate ce contine o cafea de 1-3lei Lavazza spre ex.
Asa pe metoda traditionala cafeaua e intr-o oferta variata si totul depinde de felul in care te joci tu variabilele(rajnire, lapte, cacao, caramel, etc) pentru a incerca diferite gusturi.
Cu alte cuvinte ca si la aparatele de facut paine. Stii ce bei/mananci ca-i facut cu mana ta.
Cred ca ai inteles la ce fac referire...
O zi buna
Eu abia astept sa ma apuc de treaba