Okayo, man ... stai ! a fost bine pina la un moment dat, acum am senzatia ca este si nu este ! In primul rind Tassimo - petarda ori nu face exact ceea ce a fost proiectat. Nu este un expressor ci o masina de "ceva", sa fiu sincer avind atitea posibilitati nu pot sa spun "masina de cafea" pentru ca face cam tot ce-ti trece prin cap, de la derivate pe baza de cafea pina la ceai, ciocolata calda poate si ciorba daca o sa scoata capsula . Acum, ca are capsule marcate ca "expresso" este o chestie simpatica si atit, ei una si vezi ce-i cu ea, mie-mi place - nu este expresso insa cam tot ce am avut ocazia sa testez de la un Tassimo mi-a placut, bun la gust, cald, nici cea mai mica senzatie de plastic in gura in concluzie este ok.

Pe alta parte ca si consumator de cafea, mai nou (de citiva ani) de expresso si derivate, am decis pe baza de experienta si nu din teorie sa achizitionez un expressor (nu masina de cafea). Cum la capitolul asta este bine sa fii traditionalist - din motive de calitate a produsului final, respectiv cescuta de expresso, am luat un:

DeLonghi EC200-CD

Caldaia in acciaio inox per una lunga durata
Manopola regolazione vapore
Sistema antigoccia
Pressacaff� incorporato

Potenza (W) 1100
Voltaggio /Frequenza (V/Hz) 230~50/60
Pressione pompa (bar) 15
Codice EAN8004399321281

Avantaje:
- expresso corto / lungo
- cappucciono

Dezavantaje:
- poti prepara doar cele doua si atit, nimic altceva (nu ma deranjeaza, ceaiul il fac la ibric si ciorba la ciaun )
- nu are preincalzire pentru cesti (am rezolvat prin alte metode)
- daca cafeaua nu este macinata foarte fin nu obtii rezultat maxim, din cauza asta nu poti cumpara orice petarda in materie de cafea macinata. Probabil ai sa rizi dar aici nu este tocmai pretul care da calitatea unui expresso bun, am folosit cafea de 1eur/pac - 250gr care da un expresso excelent spre deosebire de Tchibo care da intradevar un gust deosebit insa nu mai este expresso, este o cafea buna.

.... cum pretul a fost de numai 600 ron presimt ca o sa-mi spui ca-i petarda ori jucarie insa e mai bine sa nu o faci.