Next-Gen-Ready
Adica oamenii vor sa dea de inteles subtil ca motorul e proiectat pentru urmatoarea generatie de gpu-uri, chit ca ele sunt pe PC sau pe urmatoarele versiuni de console. Ma cand astia vin si spun ca nici o consola de nici o generatie actuala nu e suficient de potenta ptr CryEngine 2, cum dzeu puteti voi visa ca CryEngine 3 este? Nu mai e vorba de optimizare, e vorba de complexitatea motorului grafic si sunt convins ca f putini de aici chiar inteleg ce face un motor grafic 3D. Nu mai sperati la minuni ptr ca versiunea de consola a CryEngine 3, cel putin ptr x360/PS3 nu va fi decat o versiune castrata a motorului original. Ma indoiesc ca un quad SLI de gtx295 ar putea randa in 1080p la 60fp nivelul de detaliu maxim care il poate scoate CryEngine 3. CryEngine 3 pe console va fi trei linii si-o dunga.

Daca COD4/COD5 care folosesc motoare grafice foarte rapide si optimizate sunt nevoite sa ruleze pe console in 1024 * 600 si chiar si in acest caz mai au fps drop-uri sub 30, imaginati-va CryEngine 3 care e de vreo 5 ori mai consumator de resurse, pe ce rezolutie si la ce ultra low details ar merge pe console. Consolele sunt niste masini de jocuri dedicate cu un hardware fix care trebuie sa vanda si sa dureze 5-7 ani si sa ruleze orice joc in perioada asta si ptr acest lucru in timp se fac compromisuri la jocuri - detalii mai scazute, rezolutie mai mica, lipsa filtre de calitate. Nu conteaza ptr ca scopul lor e sa asigure divertisment.

Incetati in a afirma ca Crytek va vinde acum pe console sa faca bani... Faptul ca voi sunteti ahtiati dupa console si le puneti acolo sus pe un piedestal si va inchinati la ele si nu acceptati nimic in afara lor, nu inseamna ca si Crytek sau altii fac la fel. Crytek face motoare grafice. Crytek face grafica fotorealista. Crytek face progres tehnologic in grafica 3D. Si progresul tehnologic in grafica 3D nu se face pe console. Crytek si console in aceeasi propozitie, din partea cunoscatorilor [si sunt sigur ca si din partea lor cand stau ei si discuta cu usile inchise], nu poate sa starneasca decat cel mult un zambet...

Mai oameni buni, am si eu console, x360, ps3, psp, si ma joc unele jocuri in draci pe ele... n-am mai facut upgrade la PC de 8 luni de exemplu ceea ce la mine e o noutate, dar asta ma impiedica sa spun aberatii si sa visezl la lucruri nerealizabile. Hai stima si respect.