Masini de lux, confiscate de Fisc, date gratuit unor demnitari. "Este nefiresc sa mearga cu taxiul"

Masini de lux, confiscate de Fisc, date gratuit unor demnitari. "Este nefiresc sa mearga cu taxiul"

Zeci de masini de lux, confiscate de Fisc, au ajuns cu succes in curtile ministerelor, primariilor, dar si la cabinetele demnitarilor cu rang inalt.
Ads by INTERNET PROTV

Automobilele de zeci de mii de euro, in general BMW, Audi sau Mercedes, sunt date cu titlu gratuit institutiilor de stat, in loc sa fie scoase la licitatie.
Mai grav este ca lista acestor masini nu a fost afisata pana acum, nicaieri.
In ultimii doi ani au plecat la Cluj 3 Mercedesuri, 1 BMW si un Jeep Hyundai Santa Fe.
Desi legea spune ca aceste masini ar trebui repartizate acolo unde este nevoie de ele, cei de primarie au apreciat gestul, desi parcul auto nu era gol.
Nu au zis nu nici cei de la Prefectura din Cluj. Cu BMW-ul se plimba prefectul, dar jeep-ul nici macar n-a iesit din garaj.
Donatia a fost apreciata si de angajatii Consiliului Judetean. Un Mercedes Brabus si doua Jeepuri Infinity, care costa de la 60.000 de euro in sus, au ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii.
''Membrii CSM au rang si au demnitati publice este absolut nefiresc ca un membru CSM sa mearga cu taxiul la o intalnire la Ministerul Justitiei sau la Parlamentul Romaniei'', a declarat Monica Prejmereanu, purtator de cuvant al CSM.
In 9 luni, CSM a cheltuit pentru intretinerea automobilelor 10.000 de euro, aproape cat ar fi dat pe doua Dacii noi.
Suna ciudat, dar au fost si angajati ai statului care au spus NU luxului. Prefectul de Salaj, de pilda, a refuzat un Mercedes ML.
Masinile confiscate sunt repartizate de o comisia interministeriala, condusa de un director al Secretariatului General al Guvernului.
Legea este facuta in asa fel incat Ministerul Finantelor este obligat sa comunice lunar lista cu masinile confiscate, astfel incat membrii comisiei sa isi aleaga de acolo ce masini vor sa pastreze, pentru a le da mai departe, gratuit, celorlalte institutii ale statului.
Asa se face ca la licitatie ajung doar masinile refuzate de stat. In 2010 si 2011 comisia interministeriala de la Guvern a repartizat cu titlu gratuit 138 de masini. Printre care 12 Audi, 15 Mercedes, 4 BMW-uri si 9 automobile Volkswagen.