Been there done that soooo many times: Skyrim, Rage, Bayonetta, Mafia 2 etc. Sunt doar cateva exemple care atesta clar diferentele de performanta intre jocurile multiplatform ale celor 2 giganti, Xbox 360 iesind invingator cu brio de fiecare data, mai ales in cazul recentelor Skyrim si Rage pe care le aminteam mai sus.
Revenind la Mass Effect 3, am sa incerc sa imi dau umpic cu parerea dupa ce am jucat aseara versiunea de PS3, urmand ca diseara sa incerc si Xbox 360:

- in primul rand framerateul a fost atat de scarbos in cateva locuri incat m-a luat durerea de cap, culmea e ca s-a manifestat flagrant si in timpul cutscene-urilor - no comment
- in versiunea Mass Effect 2 PS3 au existat niste glitchuri din punct de vedere grafic astfel incat texturile pareau niste patratele ciudate a la Minecraft. Efectul intr-adevar a aparut doar in cadrul misiunilor DLC, dar se pare ca s-a infiltrat si in partea a 3-a. De cateva ori am observat aceste texturi in background si mi-a venit sa scap controlerul din mana. Mboooon...
- lipsync - ce dracu s-a intamplat aici numai Bioware stie deoarece lipseste cu desavarsire
- animatia lui Shepard cand fuge fara a avea o arma in mana mi s-a parut cel putin hilara, parca era un gandecel intors cu burtica in sus dand disperat din manute
Sa nu fiu rau si sa recunosc ca au fost parti care mi-au si placut: noile elemente de gameplay(roll, melee), sunetul si directia artistica cu noul mod de iluminare. De multe ori elementele de decor din departare au fost impresionante si parca au adus un plus la paleta de culori. Texturile(lasand la o parte glitchul descris mai sus) sunt cam aceleasi cu cele din Mass Effect 2, poate avem aici un mic plus de calitate dar s-ar putea sa ma insel deoarece n-am jucat 2-ul de 1 an.
Story - aici n-am ce comenta, captivant si imersiv!
In concluzie: mi-ar placea sa-l joc pe PS3? Da. O s-o fac? Nu stiu. Voi lua o hotarare dupa ce experimentez si demo pe 360 si voi astepta calm analiza digital foundry dupa lansarea finala a jocului. That means: NO PRE-ORDER FOR U, BOY!!