Stai linistit... aici radem, glumim, ne enervam, dar nu parasim incinta (conform bancului inca in rigoare)!

Nici eu nu cumpar fiecare editie... sau nu rezista mult daca nu-mi place. Insa la iPad pana acum au meritat toate. Ma incanta categoric "Retina" dar trebuie sa recunosc ca ma bucur al naibii de mult de 1GB RAM, care conform calculelor mele, nu inseamna RAM dublat, ci mult mai mult. Ia hai sa calculam:

- la iPad 2, din 512MB RAM pe iOS 5.1 raman cu aproximativ 310MB RAM free. Deci 512 - 310 = 202 MB consumati
- la iPad 3 iOS-ul in principiu va consuma la fel de mult, dar hai sa-i mai asiguram un 50MB extra. Caz in care 1024 - 252 = 772 MB RAM free. Ceea ce inseamna mai mult decat dublu la RAM-ul disponibil (772 fata de 310).

Pe de alta parte, vom avea parte de jocuri care chiar daca nu vor fi scrise 100% pentru Retina, au posibilitatea de a profita de avantajul unui GPU de 2-4x mai puternic. Cum spuneau unii developeri, iPad-ul deja are mai multa memorie decat Xbox 360 sau PS3-ul. Sunt convins ca nu le putem egala, dar totusi sa nu uitam ca este o platforma portabila, care nu ia foc si nu da RRoD-uri

Insa cel mai mult ma bate un gand legat de baterie. Sincer, eu pot sa pariez ca cele 10 ore date de Apple pe o astfel de baterie sunt o minciuna. Mai exact, cred ca fara a folosi 3G/4G si fara jocuri... vom vedea un lifetime chiar mai mare de 12 ore. Nu pot sa cred ca acel ecran consuma aproape dublu baterie, baterie care a crescut de la 25Whr la 42.5Whr.

Damn... De-abia astept sa vad niste teste serioase...

P.S. Personal ma bucur ca Siri nu si-a facut aparitia pe iPad 3. Din punctul meu de vedere nu are ce cauta pe un tablet. Una este la un smartphone pe care-l folosesti in masina sa zicem... sau chiar si pe strada, cu handsfree. In cazul iPad-ului, vorbim de un tablet, aka laptop... si mi se pare exagerat sa vorbesc cu un astfel de produs. Apple cred ca a gandit bine, si dictation-ul ar fi mai pe masura unui tablet in mediul Office. In rest, nu-l vad folositor.