In final depinde foarte mult in ce domeniu lucreaza userul sau cat de pasionat este de tech.

Probabil majoritatea oamenilor ma gandesc nu folosesc la jobul lor softuri mai puternice decat office, mail, calendar sau net browser.
De asemenea acasa dupa 8 ore de lucrat pe computer probabil majoritatea stau pe laptop sa consume media. un film, chat, o carte, muzica etc. Aici o tableta este ideala.

Dar evident mai exista profesionistii care lucreaza in Autocad, Archicad, Adobe Creative Suite, 3DS Max, Programming, Web Design sau o multime de alte softuri de care nici nu am auzit. Evident ca ei vor lucra, cel putin in urmatorii 3-5 ani tot pe PC. Mi se pare chiar Steve Jobs zicea ca PC-urile nu vor disparea complet, doar ca vor fi folosite de profesionistii din anumite domenii, ei reprezentand 5-10% din total utilizatorilor de computere.

Totusi iPadul are doar 2 ani, inca e la inceput. Cine stie in 10 ani la ce nivel va ajunge. Se gandea cineva in 2002 ca in 2012 vom avea touchscreen, smartphones, wireless raspandit, HD TV, kinect, wii +++ o multime de alte tehnologii mai mult sau mai putin cunoscute ?