Single post: iPad 3 & iPad 4 - The New iPad
-
Admin
Bon... revin cu mici impresii (desi sunt suparat rau de faptul ca practic acesta nu este iPad-ul meu - va trebui sa-l schimb datorita acelui defect). Defectul este ceva ce nu am mai vazut pana acum la un iPad. Mai exact, la unghiuri intre 60 si 80 de grade, se pot vedea foarte clar 4 led-uri de backlight, in partea de sus. La uz normal (ca nu prea stam sa citim la 75-80 de grade) nu se vad. But they are there! In rest, totul e brici. Backlight bleedingul este cel mai mic observat pana acum la un iPad (don't worry, e valabil la orice tablet care nu e OLED), culorile super ok.
Sa nu va asteptati sa vin doar cu cele bune... Old MonkY o sa le spuna as usual, verde in fata. Si m-am gandit sa nu fac un review de la cap la coada, ci sa "raportez" as we go. Motiv pentru care, va rog sa aruncati aici orice intrebare aveti, si eu voi incerca sa raspund. Doar sa tineti cont ca nu mai am la indemana decat iPad 3 64GB 4G si iPad 2 64GB 3G...
Cum am mai spus, pentru cineva care a avut deja un iPad2, diferentele "in mana" nu se simt. Am lucrat la fel de comod si nu am simtit niciodata ca va trebui sa ma obisnuiesc cu ceva diferit (legat de greutate, marime). Cu ce a trebuit insa sa ma acomodez... este rezolutia. Cum sa zic, dupa cateva sesiuni de 2048 x 1536 pe 9.7", dupa ce treci la 1920 x 1600 pe 24", incepi sa te enervezi. Adicatalea, vezi cat de urat e textul pe monitorul PC-ului. Si te gandesti ca nu ai ce face 
Serios, chestia cu rezolutia mare e criminala. De la faptul ca ajungi sa cauti ca disperatul niste wallpapers, niste imagini de test care sa fie native in 2048 x 1536, pana la faptul ca-ti sare in ochi orice e low res. De exp. atunci cand te apuci sa-ti citesti "ziarele" de dimineata. Folosind aplicatii gen Pulse, iti sar imediat in ochi imaginile low res (deh, web sized pics), in special pe langa textul care pare a fi un print de la cea mai buna imprimanta laser vazuta vreodata. Poate parea ca exagerez, dar eu pana acum nu am vazut ceva sa bata calitatea (iPhone 4 nu se pune, are ecranul prea mic) in care este afisat textul.
Un alt exemplu. Intri pe iMDB si totul arata a high quality magazine, cu exceptia thumbnail-ului de la trailer/film. Ca si cum toate ar fi in rezolutii imense iar thumbnailul ar fi un amarat de 320 x 240 cu artefacte datorate compresiei prea mari. A nu se intelege gresit: nu sunt afisate prost. Ci pur si simplu dupa cateva ore incepi sa devii mofturos la rezolutie. Sunt 100% convins ca odata cu Noul iPad o sa inceapa sa creasca cererea de filmulete si imagini FullHD si peste. Chiar ma distram, desi iPad-ul de-abia a fost lansat, deja consuma 10% din bandwith-ul Statelor Unite ale Americii.
Sa trecem la partea de "cum se misca". Well, totul este exact la fel de smooth ca si pe iPad2. Am facut comparatii intre cele doua (momentan fara benchmark-uri serioase, ci doar "la ochi", asezate side-by-side) si practic noul iPad nu ramane in urma la nimic, chiar daca aplicatia in cazul sau este afisata in Retina mode. La Zinio am observat ca incarca un pic mai greu, dar cred ca tine de optimizarea aplicatiei. Cert este ca dupa ce incarca, nu te mai poti uita la o revista pe iPad2. Comparativ, la aproape orice articol dintr-un magazine via Zinio trebuia sa fac zoom pentru a citi fara probleme. La iPad3 (sorry, ma enerveaza sa scriu mereu Noul), nevoia aceea dispare aproape complet. Aceeasi chestie pe care am avut-o si la iPhone 4 de fapt...
Referitor la ecran... cum spuneam, la alb mie mi s-a parut ceva mai "warm", astfel incat daca pe iPad2 mergeam cu brightness la 50%, la iPad3 a trebuit sa urc pe la 60-65% pentru ca albul acela sa fie mai "cold" (sau mai deschis). S-ar putea sa fie chestie de gust (sau sa fie o problema datorata acelor 4 led-uri aiurea). Oricum culorile sunt clar mai saturate, si nu in sensul rau al cuvantului. Pur si simplu daca pui aceeasi nuanta de albastru pe ambele, pe iPad3 albastrul e mai intens, mai real. La fel si pentru rosu si verde (dar la albastru se observa cel mai mult).
Si cu acestea, inchei primul "keynote" pentru ca merg sa mai ma "joc". Intre timp shoot your questions.
---------- Post added 24-03-2012 at 10:44 AM ----------
Pancu: atata timp cat iPad 2 suporta mkv-uri full hd cu dts, de ce n-ar suporta 3-ul? Iti trebuie doar un player adecvat. In cazul lui iPad2 recomandam XBMC. La iPad3, ramane de vazut (pana acum nu am vazut niciun player care sa fie optimizat Retina).