Aoleo, cat va place sa va pierdeti in detalii nesemnificative. Nu prea am mai postat aici, dar in cazul asta ma simt nevoit sa intervin.

Daca printr-un joc (indiferent de platforma) intelegem "a form of interactive multimedia used for entertainment", atunci toate platformele care pot rula asa ceva ar trebui sa fie prezente in zona gaming. Cu toate acestea insa, in mod traditional, PC gaming a fost intotdeauna separat de console gaming din motive pe care le stiti si voi foarte bine. Tot din aceleasi motive, o tableta nu ar avea ce cauta in aceste categorii (ba nu are spatiu suficient de stocare, ba nu are controller, ba nu e nu stiu cum).

Asta nu inseamna insa ca lucrurile nu se pot schimba. Aparitia tabletelor si implicit a jocurilor care ruleaza pe ele este dovada clara a inovatiei si a progresului. Daca simplificam la maxim ce se petrece pe o tableta veti vedea ca pana la urma ea intruneste toate conditiile pentru a fi considerata SI o consola. Singura diferenta din punctul meu de vedere este insa faptul ca o tableta este un sistem de entertainment mai complex decat va fi vreodata o consola dedicata aproape in totalitate jocurilor. Personal nu am simtit niciodata nevoia de a lega tableta la un display, experienta pe care am perceput-o inca de la inceput fiind una similara cu cea pe care o ai cand te joci pe o consola portabila, insa asta este doar o parere proprie.

In concluzie, daca acceptam faptul ca si in acest domeniu poate exista inovatie si progres atunci da, putem sa le consideram console. Daca le raportam strict la ideea de consola in mod traditional atunci nu se incadreaza aici din cauza unor lipsuri (mentionate mai sus de voi) care o impiedica sa fie un sistem dedicat 100% jocurilor.

If you ask me, eu merg pe mana inovatiei 100% deci DA, sunt SI console.