Single post: Ghidul cumparatorului consolist
-
18-04-2012 11:50 #3748 SP
Junior Member
Aveti idee daca se pot cumpara jocuri zona 1 de la vreun seller din europa ? In speta jocuri de PSV...
Contul meu principal este de US, PS Vita este account locked, DLC-urile sunt region locked
Cu Uncharted GA de zona 2 pe care il am nu pot sa folosesc DLC-uri... si nici la viitoarele jocuri de zona 2, deci trebuie sa ma reprofilez pe zona 1 pentru PSV.
Am facut destule eforturi ca sa incerc instalrea DLC :
- cumparat DLC pe PS3 cu cont de zona 2. Copierea PS3->PSV se poate face doar cu acelasi cont pe ambele console, in cazul meu contul de US. Cand initiez trasnferul DLC-ului, imi spune ca e trebuie sa folosesc pe PSV, userul cu care a fost cumparat DLC-ul pe PS3. Optiunea asta pica
- resetat PSV la defaults, linkuit contul de UK pe PSV. Nu pot downloda DLC cu acest cont deoarece cardul poate fi folosit/accesat doar de contul cu care a fost initial formatat (in cazul de fata, cel de US). Ar trebuie sa reformatez cardul ca sa il pot accesa.
- DLC de zona 1 cu joc de zona 2 nu merge din start, sunt patit pe PS3 ...
asa ca nu voi repeta greseala.
Mai ramane optiunea cumpararii jocurilor direct de pe PSN, dar sunt mai scumpe comparativ cu ofertele zavvi, se pierde perspectiva vanzarii in viitor si e nevoie si de spatiu de stocare. Avand in vedere pretul pe GB pe care Sony il practica pentru cardurile PSV, nu se jsutifica.
Din punctul meu de vedere, sony a gresit strategia aici, dar na, dupa 6 miliarde gaura, tre sa compenseze.
Am scris cele de mai sus pentru cei care nu le stiu, dar si pentru cei care pot avea o idee noua.
Multumesc