Single post: Ultimul joc devorat

1. #2871 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Fallout 3 : Game Of The Year Edition

+ Storyline
    + Alegerea replicilor
    + Constructia propriului personaj
    + Perk-uri + Skill-uri
    + V.A.T.S.
    + Pip Boy-ul
    + Dimensiunile gigantice ale hartii
    + Diversitatea enemy-ilor
    + Un playthrough complet (Main Quests + Side Quests + DLC-uri) bate lejer intr-100 de ore.
    + Cele 5 DLC-uri

- Personaje neplacute,seci
    - Main Story,luat separat - scurt
    - Extrem de deprimant
    - Mult prea multa singuratate
    - Glitch-uri

Fallout 3 este cu adevarat un joc complet. Ma tem totusi ca nu mi s-ar fi parut atat de bun daca nu as fi pus mana pe un GOTY,unde sa am toate DLC-urile,care in mod surprinzator,s-au dovedit a fi mai interesante decat multe din Main Quest-uri. Am stat departe de majoritatea Side Quest-urilor,recunosc,pentru ca povestea principala si DLC-urile mi-au luat ~ 50 de ore si am avut de indurat nenumarate glitch-uri. Daca nu ar fi fost freeze-urile,as fi mers fara indoiala pana la capat. Ce e frumos la Fallout e diversitatea - ca locuri,ca misiuni,ca orice. Nu o sa gasesti o misiune care sa ti se para repetitiva,neplacuta sau necaptivanta. Aceasta diversitate atarna atat de greu in balanta incat aproape ca mi-e greu sa iau in calcul partile proaste. Lumea post-apocaliptica e extrem de frumos proiectata,pare sa reflecte viitorul iminent al omenirii. Cu o singura mentiune - calculatoarele din 2070 arata ca cele de acum 30 de ani. In rest,fara indoiala,are tot ce ii trebuie.

Aspectele negative sunt mai putine - spre deosebire de alte jocuri,in Fallout nu am avut niciun personaj de care sa ma atasez,de care sa imi pese si caruia sa imi doresc sa ii fac bine. Majoritatea sunt patetici,nu au nimic "al lor",iar altii sunt de-a dreptul enervanti. In stilul caracteristic Bethesda (si aici vorbesc de Skyrim),unii copii sunt niste nenorociti. E intr-adevar frustrant sa iti vorbeasca in bataie de joc un pusti de 10-12 ani si tu sa nu ii poti zbura creierii. (asta facand o paralela cu un articol recent din Level). In ciuda majoritatii lucrurilor bune pe care Fallout 3 le are,acesta iti confera constant un sentiment de depresie. Ca sa descoperi o locatie unde ai de facut ceva pentru o misiune,trebuie sa strabati foarte multi kilometri printr-un Wasteland neprietenos,prin ruinele unor orase si prin foste statii de metrou urmarit de tot felu' de creaturi care au grija sa te lase fara munitie si fara viata. Esti intotdeauna singur si de fiecare data intalnirea unui singur om cauzeaza o bucurie iesita din comun.

Overall,Fallout 3 e splendid si daca nu as fi avut GOTY-ul,sunt aproape sigur ca i-as fi dat un 8,8.5. DLC-urile sunt foarte,foarte tari si mult mai challenging decat multe misiuni din story-ul principal. M-a impresionat Bethesda prin calitatea DLC-urilor si m'a facut sa ma gandesc la alti "giganti" care cer sume prostesti pentru DLC-uri cretine... *cough* Activision *cough,cough*

9.5/10
    Attached Images Attached Images fallout-3-goty-boxart.jpg