Single post: Max Payne 3
-
Senior Member
Primele impresii dupa ce am terminat aproape jumatate din joc (SPOILER FREE):
Wall of text incoming 
In primul rand vreau sa precizez ca acest joc ii va dezamagi pe cei care se asteapta sa fie complet aceeasi experienta precum cea din primele jocuri alea seriei. Atmosfera si prezentarea generala a jocului sunt total diferite. De asemenea, exista destul de putine legaturi cu Max Payne 1 si 2 in ceea ce priveste povestea.
Celelalte elemente ce definesc o experienta Max Payne sunt in continuare prezente. Gameplayul antrenant ce te tine continuu in priza, actiunea exploziva, Max Payne este acelasi Max Payne, aceeasi personalitate, aceleasi monologuri interioare si umor sec, iar Bullet Time-ul si Killcam-urile sunt neasteptat de savuroase. Jocul prezinta un nivel calitativ foarte ridicat.
Gameplayul a fost modernizat prin introducerea sistemului de cover ce este foarte folositor, insa nu decisiv impotriva inamicilor deoarece, daca stai mult timp in acelasi loc, vei fi ucis fie de grenadele aruncate, fie de inamicii ce te flancheaza. Grafic jocul arata foarte bine, fara probleme tehnice majore. Voice acting excelent. Povestea este destul de simplista, la prima vedere, insa pare sa se complice o data cu trecerea capitolelor si devine tot mai interesanta. Tranzitia de la gameplay la cutscenes, si invers, este superb realizata, oferind continuitate actiunii.
Doza de realism a jocului este marita. In plus fata de folosirea analgezicelor pentru refacerea vietii si lipsa regenerarii, acum jucatorul nu mai poate cara un arsenal intreg dupa el si trebuie sa se limiteze la o singura arma principala si doua pistoale, insa inamicii pot fi ucisi cu usurinta (chiar si cu un glont) daca sunt impuscati in zone vitale. De asemenea, prezenta foarte rara a peretilor invizibili si faptul ca poti impusca orice NPC iti da o senzatie de libertate.
Problemele pe care le-am sesizat pana acum sunt minore si pot fi usor trecute cu vederea. La inceput controlul va parea putin greoi insa pe parcurs va veti obisnui. Daca in timpul Bullet Dodge-ului te lovesti de obiecte din mediu acesta se intrerupe si te lasa cam fara aparare o scurta perioada de timp. Lipsa tintei atunci cand te afli in cover, astfel nestiind exact unde va fi aceasta pana nu scoti capul din ascunzatoare. Uneori par sa fie niste probleme la pozitionarea personajului in crouch/prone.
Sper ca ceea ce am scris eu mai sus sa fie de ajutor celor care sunt indecisi in privinta jocului si sa-i lamureasca daca Max Payne 3 este un joc pentru ei sau nu. Voi reveni si cu impresii asupra multiplayerului, dupa terminarea campaniei.