Single post: Gameri, ni se pregateste o revolutie?!?
-
Senior Member
eta 3 ore.
GreyhounD, ce postezi tu e c/p din alta parte? ca prea e impersonala formularea....
hai sa luam un exemplu (si nu, nu sunt contra unui astfel de sistem insa vreau sa inteleg modelu de business). sa zicem ca EA (damn, nu stiu de ce cind dau exemple imi vine numai EA pe limba) are un joc nou pe tzeava, produs de un studio intern. EA este poate cel mai mare sustinator al conceptului de multiplatform deci, pe linga PS3/X360, PC, Wii, NDS, PSP, PS2 mai avem si OnLive. buuuuuun, acuma jocul are de la bun inceput un anumit target iar gigeii de la marketing au date asupra pietei si pot sa aproximeze cite unitati va vinde jocul pe fiecare platforma, in functie de regiune, dar cu OnLive ce faci? jocul respectiv ajunge pe servere la OnLive insa OnLive citi bani da EA pentru asta? in functie de ce criterii? apoi, daca tu platesti un abonament lunar, sa zicem de 20-30-50USD iar de banii astia joci 5 jocuri pe luna, producatorii de fapt au pierdut pentru ca tu in loc sa platesti 5x60, ai platit de 10 ori mai putin. conceptul suna foarte frumos pe hirtie, insa ramane de vazut si in ce masura se vor scoate bani din toata treaba asta.
due. retailul. se scot fffff multi bani din asta si afara conteaza enorm sa-ti vada gigicu jocu la raft. cine are impresia ca retailul dispare in curind, il poftesc sa sa-si traga doua palme, sa se ciupeasca de obraz si sa faca un dus rece deci, sa se trezeasca la realitate.
tre. producatorii de hardware ce fac? dau faliment? spuneti-mi si mie ce ati fumat ca sa bag si eu ca imi place cum suna. sunt interese mult prea mari la mijloc ca sa se intimple asa ceva. voi credeti ca intel sau nvidia vor mai sponsoriza anumiti producatori daca jocurile lor vor sfirsi pe OnLive? OnLoL!
SO, din punctul meu de vedere OnLive va acapara o parte din piata de jocuri PC, nu si cea de console. ce realizeaza OnLive cu adevarat este un mediu perfect anti-cheat si, de asemenea, visul oricarui producator de soft, DRM-ul perfect. atit timp cit nu ai ce sa copiezi, pe producator nu il mai doare capul. de fapt, acesta este marele avantaj pe care il ofera OnLive producatorilor de jocuri.
anyway, stau treaz inca trei ore ca sa vad ce si cum. chiar sunt curios.
later edit
revin cu niste observatii. in articolul IGN se spune clar ca va fi un subscription service DECI accesul la OnLive nu va fi gratis. apoi, daca va uitati atenti la filmulet (dar se spune si in articol), la fiecare joc ai 2 optiuni Buy si Rent for 5 days. Buy va avea probabil pretul pe care il platiti si pe Steam/GamersGate/Download2Drive sau altele si veti avea jocul in lista personala de unde il veti putea juca indefinitely (asa deduc ca altfel nu are avea sens sa se numeasca buy daca peste 2 sau X ani jocul dispare de pe server) iar rent e acolo pentru cei care nu doresc sa plateasca jocul dar vor totusi sa il incerce si poate ca il si termina in citeva zile (daca vorbim de singleplayer). deci, acum imi e clar sistemul. platesti o taxa pentru acces (care implica si rularea jocului de catre serverele lor) si apoi platesti efectiv jocul sau o taxa mai mica ca sa il inchiriezi 5 zile. avantajul este ca nu ai nevoie de un super sistem ca sa joci cel mai nou Crysis, sorry, joc, insa in afara de asta nu mi se pare un mare fis pentru ca in cazul in care abonamentul e 100USD pe an, atunci in 3-4 ani platesc cit pentru o consola (iar jocurile oricum le platesc in ambele cazuri). deci, unde e afacerea pentru consolistul de rind? pentru cei care nu isi permit super sisteme si vor neaparat jocuri de PC, da, sa zicem, dar asta nu are absolut nici o legatura cu noi, posesorii de console. apoi vorba cuiva, nu vad jocuri de wii sau de ps3. in cel mai bun caz vor fi portari cu features in minus pentru ca nu vei putea folosi controllerul de wii sau sixaxisu ps3.
cit despre exclusivitatile 1st party, nici sa nu va faceti iluzii. nu vezi vedea NICIODATA, ma repet, NICIODATA, gears sau god of war pe OnLive deci, concluzia e ca asa cum am bagat bani pina acum in console, accesorii si jocuri asa o sa bagam si de acum inainte si OnLive nu va schimba asta.
---------- Post added at 04:19 AM ---------- Previous post was at 01:39 AM ----------
de ce am stat pina la ora asta? normal ca a picat...
No server is available to handle this request.
a mers intr-un final. m-am inscris in beta test. well, ptr detalii cititi FAQ cu toate ca multe din detaliile de acolo se stiu deja. ce mi s-a parut interesant a fost urmatoarea mentiune, de unde reiese clar ca titlurile disponibile pe OnLive vor fi cele care ies si pe PC, nu cele dezvoltate exclusiv pentru console.
We have a few compliance requirements in place to move existing PC titles onto the platform, and a richer SDK available to take advantage of unique OnLive features. Additionally, there is no expensive development hardware to purchase, and you can use standard PC development tools you know and love.