eXist, ai facut fff bine cind ai spus ca si citez "iau jocurile de PC si le transforma intr-un format nou". da, din punctul asta de vedere poti sa spui ca este o 'consola' care ruleaza jocuri de PC. cine va dori sa le joace in fata unui tv, va avea de acum inainte optiunea asta. dar sa nu crezi ca ei nu stiu la ce concurenta trebuie sa se astepte. cui ii pasa de MS, Sony si Nintendo? lol, nu, sorry, LOL. cind vorbesti de entertainment, mai ales daca vorbim de gaming, Sony si Nintendo au totusi o istorie si o experienta in domeniu. cine sunt astia? niste 'nimeni' care au pompat bani cu circa intr-un concept, i-au pus pe aia de la marketing sa-i dea o forma care a dat pe spate multi si acum au pretentii ca vor revolutiona lumea gamingului? stai asa, sa se dea drumul la serviciu macar in closed beta, sa vedem cum functioneaza, cit de stabil e, cit costa, etc. sunt n variabile care pot duce la succesul sau insuccesul acestui serviciu. nu zic sa nu fiti entuziasti, dar parca prea va ambalati ca...cum era aia cu maritatu ca am un lapsus acu. eu zic sa asteptam pina la vara, sa se dea drumul la beta si vedem atunci ce si cum. momentan faze de genul 'va revolutiona lumea gamingului' sunt afirmatii mult prea ambitioase, iar cind stii cum se lucreaza in marketing, parca iti vine greu sa mai inghiti asemenea gogosi.

ce mi se pare mie mai periculos este altceva. hai sa fast forward 10 ani. in eventualitatea in care MS, Sony si Nintendo se decid sa aplice acelasi trend SI in eventualitatea in care noi nu avem Live, PSN, Wiishop, ce te faci daca iti cumperi 'consola' si tre sa te conectezi la nu stiu ce server care e peste X hopuri? asta in eventualitatea in care o sa te poti conecta. o sa ziceti ca pina atunci trecem la gigabit sau mai stiu eu ce. ok, dar si traficul creste proportional cu asta ca doar nu sunteti singurii care acceseaza aceste servicii si peste 10 ani cu siguranta nu o sa mai fie 1080p, poate 2160p unde sunt de 4 ori mai multi pixeli. da, poate ca asta este evolutia normala a lucrurilor, poate ca nu. indiferent de ceea ce cred unii si altii, stati linistiti, concurenta nu doarme.

Witchalok, nu cred ca nu se poate face, poate merge, nu stiu, insa Sony (si nici MS sau Nintendo) nu ar accepta VREODATA un serviciu comercial, ALTUL decit PSN/LIVE. Deci, sa nu traiti vreodata cu impresia ca veti vedea jocuri dezvoltate exclusiv pentru console pe OnLive, caci asa ceva nu se va intimpla. da, poate Sony, MS is Nintendo se decid ca si ei vor un asemenea serviciu si atunci investesc in asta. o sa ziceti ca e mult mai simplu sa apeleze la OnLive care are deja tehnologia si functioneaza. da, de acord, insa uitati un amanunt extrem de important. Sony si Nintendo sunt japonezi. cine crede ca un japonez ar face asta, se insala amarnic. ce fac ei in cazul asta, nu stiu, vedem, dar nu ma indoiesc niciodata de creativitatea si ambitia japonezilor. iar MS, well, MS are destui bani, are cercetare, deci isi vor dezvolta si singuri asa ceva daca si cind va fi cazul.