Nu cred ca e o prostie serviciul si nu cred ca e o abureala care nu o sa mearga. Nu ar veni nimeni la GDC sa tina o conferinta de o ora si sa faca parteneriate cu mai multe mari firme producatoare de jocuri (dupa cum se vede in lista de titluri) degeaba. Oamenii aia lucreaza cu siguranta la o chestie concreta, la o afacere care mai devreme sau mai tarziu spera sa fie profitabila.
E prea devreme pentru a trage mai multe concluzii dar e clar ca indifirent de tehnica de compresie video vor avea nevoie de servere apropiate de user ca sa aiba un latenta mica pentru ca distanta conteaza. Asta inseamna ca nu o sa vedem prea repede in aplicare pentru Europa de Est. Apoi este destul de sigur ca producatorii de jocuri, de vreme ce au ales sa sustina OnLive, spera ca o sa adauge la incasari nu o sa canibalizeze din cele existente, ceea ce insemna ca piata pentru acest serviciu este constituita din persoane care, cel putin in principiu, nu are cumpara altfel aceste jocuri. OnLive este privit astfel nu ca un inlocuritor ci ca ceva care extinde piata. O extinde catre cei care nu pot avea xboxu, ps3-ul sau pc-ul cu ei, o extinde catre cei care nu vor sa mai investeasca in hardware, o extinde catre cei care nu au investit nicodata in hardware dedicat jocurilor, dar care, pusi in fata posibilitatii de a juca un titlu pe laptopu lor da macar o incercare. Studenti in camine, oameni de afaceri gameri plecati in calatorii, casual gamers. Aici bate OnLive deocamdata. Tot ceea ce e nevoie e sa ai netu la 4 mbs (512 K) care nu e cine stie ce banda imensa si sa fii in zona acoperita de serviciu.
Sunt tare curios ce o sa iasa si pana una alta cred ca oricine recunoaste ca e o platforma de gaming absolut originala si o ideea aproape sf care prinde contur.