Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Ghidul cumparatorului consolist
-
13-06-2012 11:52 #4089 SP
Senior Member
Eu am incercat sa vad situatia si din partea cealalta: thehut group. Ei au niste contracte cu Royal Mail, negociate - gen o lira pe colet/comanda NU pe joc. Bineinteles ca sa ajunga la suma asta cand au negociat nu au inclus tracking, pt. ca este un contract global. Probabil s-a inclus si o limita, gen 3% din totalul comenzilor care nu sunt livrate (si aici trebuie sa creada cumparatorul pe cuvant) le sunt rambursate contravaloarea de Royal Mail. Restul ciao.
Daca procentul ala de 3% s-ar dubla sau tripla...in principiu din plangerile/reclamatiile facute doar dintr-o anumita tara (Romanica) sau majoritatea lor, ce decizie ai lua, avand in vedere ca ai pierderi care nu sunt sporadice si provin din aceeasi sursa sistematic?!? Evident grupul nu da vina pe cumparatori pt. ca ei l-au predat la Royal Mail intreg si la revedere (nu cred ca ne dau confirmare de dispatch dar ei nu livreaza
. Transportatorul local e de vina, dar care evident nu isi asuma nici o vina, oricare ar fi el (GLS, Posta Romana, Posta HU sau mai stiu eu cine...).
Au transformat totul in procente - nr. total de comenzi / nr. de reclamatii si au tras linie. Probabil la Romanica si Argentina (tot latini
) procentul a fost mai mare si a sarit in ochi si reprezentam un risc pt. ei. Risc aka pierderi, deci le scadem profitabilitatea.
Daca eu as fi manager zonal la ei, cu toate ca sunt roman, as lua exact aceeasi decizie. Mai ales ca probabil nu ne puteam compara la comenzi cu alte tari din UE. Evident as lua aceeasi decizie daca cei de la Royal Mail ar schimba contractele de logistica fix la noi si livrarile nu s-ar mai putea face in timp util 21 de zile si ar trebui sa platesc intr-una refunduri sau sa rambursez taxe postale cand imi sunt trimise inapoi jocuri venite de 2x.
Nu are nimeni nimic cu noi, e doar o chestie economica. Ideea este sa facem pressing si sa caute o solutie alternativa la un moment dat, nu doar sa ne taie de pe lista. Si evident ar cauta solutii alternative daca noi am conta in numarul lor de vanzari, dar cum nu avem aceste date, viitorul este incert.
Totusi pressing trebuie sa fie facut. De bine, de rau suntem in UE si nu e corect sa le fie lor mai comod si sa-si asume riscuri mai mari sa trimeata in Africa sau Asia decat aici in Europa.
Cand se va privatiza si posta cred ca totul o sa fie mult mai profesionist.
Si nu va mai agitati pe aici ca pepsi-ul, pt ca discutia fix aici ramane. In modul asta nu afla zavvi sau thehut ca exista o comunitate maricica de cumparatori din RO. Spuneti-va lor pasul pe facebook sau pe site.
SI.... Evident: DONATI pt tinerea in viata a forumului !!!! Dc. ar renunta macar 200-300 de membri din cei 20.000, la 2 beri sau un pachet de tigari in detrimentul site-ului/forumului asta de unde se informeaza, isi vand sau cumpara jocuri sau isi fac prieteni - am duce-o mai bine.
Si indraznesc sa fac o paralela legata de atitudinea noastra pasiva de fel, dar agresiva cand nu trebuie - intre ce se intampla cu zavvi si lipsa de interes a membrilor forumului de aici... pacat, dar intr-un fel ne meritam soarta!
My 2 cents,
L.