Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
Vreau sa ma apuc de Dragonball din moment ce nu m-a interesat absolut deloc acest anime pana acum, dar am zis sa-i dau o sansa. As avea nevoie de un mic guide din moment ce vad ca sunt mai multe "serii". Cum si de unde incep?
Salut ! Deci pe langa alte "sfaturi" care ai primit intervin si eu putin.
Ma leg de versiunile de vizionare. Fa rost de toate seriile TV dar in forma "Remastered&Uncut". Remastered nu sunt Wide Screen HD dar chiar sunt vizual prin multe filtre calitatea video excelent d emult inbunatatita. Versiunea "Uncut" are mai multe minute cu glumele lor tampite , scene care uneori la TV au fost considerate obscene sau cu conotatii sexuale (in DB cand Goku e mic face pisu intr-un lac, pe versiunile TV a fost scoasa a acesta scena, dar conteaza aceste scene dau umor si uneori intelegi de ce unele personaje s-au certat sau au anumite expresii pe fata cand vorbesc de o anumita intamplare), uneori parca are si ceva mai mult sange (desi DB si DBZ nu sunt sangeroase) . Diferente CUT DBZ: cand se bat vezi pe fata lor tot felul de zgarieturi maro (ca de praf) in timp ce in UNCUT e clar colorat rosu si mai vezi uneori picaturi.

Nu recomand DRAGONBALL KAI : e un remake dupa DBZ dar e mult mai scurt decat varianta CUT (ce sa mai zic de Uncut). Are usor reeditat calitatea video (desi seamana mult cu DBZ Remastered&Uncut). Are alte introuri si outo-uri (astea sunt HD , dar animeul nu este) complet noi. Si nenorocitii ca sa il faca cica "HD" - widescreen au taiat portiuni de sus si de jos (DECI PRACTIC PIERZI DIN UNELE SCENE Fundalul, parul-fruntea eroului etc.)

Ca durata de vizionare DB Kai e mai comprimat decat DBZ cam cu 30-40%.
Dupa mine DB Kai nu se merita. DBZ Remastered&Uncut rulezzz. Este si DB Remastered&Uncut si filmele vechi DB sunt remastered. De DB GT nu stiu daca e si remastered (uncut parca nu este sigur).