solaru: eu doar am punctat un fapt. Nu trebuie sa fii si de acord cu el. Nu inteleg ce spui prin "muscat din mar" dar daca se refera la faptul ca sunt fanboy Apple... ma gandesc ca e irelevant atata timp cat nici macar nu detin un Mac, iMac, MacBook sau Mac Mini. Ce ti-am zis se bazeaza pe ceea ce vad ca se vinde bine lately (in speta tabletele, indiferent ca vorbim de Apple, Google, Samsung sau Microsoft). Ce a spus acel distribuitor este valabil si in cazul meu. Eu ca firma de IT, am cam renuntat la a mai vinde componente PC pentru ca fata de acum 6 ani am ajuns sa vindem de 20-30 de ori mai putin. Si tindem spre zero in ritmul acesta...

caponescu: vezi ca e o mare diferenta intre ce am spus eu si ce exemplu ai dat tu. Eu am spus ca "PC is dying" si nu ca gaming-ul de PC "se duce in jos". E o mare diferenta (si ti-as recomanda sa citesti articolul asta, prin care vei afla si singur cum de-a scazut Microsoft cu 22% fata de anul trecut datorita vanzarilor de PC). Dar chiar si in cazul gamingului de PC, situatia nu e deloc roz. A ajuns sa depinda o intreaga industrie de un singur joc (dap, atat de mult a contat Diablo III)? Asta e de rau (mai ales ca mie unul nici nu mi-a placut Diablo III - ma asteptam la ceva mult mai bun; nici macar nu l-am terminat, atat de boring mi s-a parut). Mai mult, PC gaming-ul acum cred ca se bazeaza 90% pe Steam. Well, surprise, surprise... Steam vrea sa treaca pe propriul device... care va fi ceva din "Post PC Era". Ori daca se va intampla asta si vor renunta la PC pentru a-si vinde propriul sistem (eu i-as zice consola)... atunci chiar e de rau.

Anyway, vom trai si vom vedea. Faptul ca Apple e acum pe val (de ceva ani actually), indiferent daca ne place sau nu, e 100% real. Cu sau fara Steve Jobs. Vine si Google din urma... ceea ce in opinia mea ar trebui sa-i faca pe cei de la Microsoft sa "miroasa a frica"... si nu invers. Ma tem insa ca nici cei de la Microsoft nu sunt siguri pe propriul lor produs. Mai exact, vazand ca Apple a vandut peste 100 milioane de tablete in 2 ani si jumatate, ei spera sa vanda 5 milioane in 3 luni (ceea ce mi se pare extrem de putin... la urma urmei, la Windows 7 au vandut 600 milioane de licente). Ma asteptam sa reactioneze in forta, dar eu nu vad decat un pas timid... de zici ca vor sa testeze piata.