iry: eu am comparat la liber (nu-mi place sa ma prinda ei pe n ani cu diverse abonamente care poate peste 6 luni sunt obsolete - am patit-o odata cu internet stick pe 2 ani si-am zis ca nu se va mai intampla niciodata asa ceva... in al doilea an deja plateam de 4-5 ori mai mult pe 512MB decat era un abonament de 1GB). Si sincer nu am vazut atat de mari diferente. Hai sa vedem (pentru iPhone 5 32GB Negru - ala m-ar interesa pe mine):

Apple Germania: 789 EUR (aprox. 3600 RON) - Kauf ein iPhone*5 mit 16*GB, 32*GB oder 64*GB - Apple Store (Deutschland)
Vodafone Romania: 859 EUR (aprox. 3920 RON) - https://www.vodafone.ro/shop/iphone-5-32-gb-negru.pr

Acum, Germania are TVA de 19%. Romania are TVA de 24%. Daca ar fi sa scadem TVA, ar veni asa:

Apple Germania: 663 EUR
Vodafone Romania: 692 EUR

Deci diferenta ar fi de 29 EUR intre un shop din Romania si un shop din Germania. Nu cred ca e atat de dureroasa... desi daca ar fi sa ne raportam si la salarii...

Totodata cel mai mic pret in momentul asta pe price.ro este 3800 RON: Apple iPhone 5 32GB Black Lista de preturi - cel mai mic pret desc
Deci Vodafone fata de firma cu cel mai mic pret, este cu 120 RON mai expensive. Insa firma x de pe price.ro n-am idee cat de safe este, si in plus, tot acea firma x nu-mi da discount pentru puncte.

Mie la calculul cu puncte mi-a ajuns pe la 3600 RON la Vodafone pentru varianta de 32GB. E scump, nu zic nu... dar dupa cum vezi, iese fix la pretul din Germania. Acum, repet... eu m-am uitat doar la variantele "la liber". Poate cu abonament iese mai ok sau mai rau...

P.S. Asa, de curiozitate... m-am uitat si la baietii care aduc la negru (gen telefoaneieftine si alex-gsm). Ia uitati aici "scoruri": telefoaneieftine.com - 5.018 RON, alex-gsm.ro - 4.840 RON. Pai sa mai zici ceva de Vodafone cand vezi cum fac baietii bisnita?